RBC U15 wint weer, RBC U13 strijdend ten onder, RBC U12 levert geweldige prestatie

Gepost door:ForzaRbc // 2014-02-08 00:00:00 // 2794 keer bekeken

De gehele jeugdopleiding, met uitzondering van RBC U11, kwam vandaag weer in actie. Vooral de overwinning van RBC U12 op nummer twee SJO Prinsenland D1 valt op.

Baronie C1 - RBC U15 0-2
RBC U15 heeft goede zaken gedaan op bezoek bij Baronie C1. Op het sportpark van de Bredase club won de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen met 0-2. Door de overwinning blijft het nog steeds koploper in de Derde Divisie D. SC 't Zand, de nummer twee van de competitie, had tot aan deze wedstrijd een gelijk aantal verliespunten ten opzichte van RBC U15. De grote mond die het C1-elftal van de club uit Tilburg op Twitter afgelopen week ten opzichte van het elftal van Mathijssen opzette heeft het geen passend vervolg kunnen geven. JVOZ C2 hielp het hoogst spelende jeugdteam van RBC door SC 't Zand C1 op een 2-2 gelijkspel te houden.

Door de gunstige uitslagen heeft RBC U15 weer wat lucht. Het heeft nu vijf punten voorsprong op SC 't Zand C1 en acht punten op nummer drie Best Vooruit C1. SC 't Zand C1 moet nog wel een wedstrijd inhalen, evenals nummer vier TSC C1. Het laatst genoemde team heeft nu negen punten achterstand op koploper RBC U15.

Halsteren C1 - RBC U14 8-1
RBC U14 heeft weer een grote teleurstelling moeten verwerken. Waar het vorige week met 2-1 verloor van nummer laatst Walcheren C1, daar verloor het vandaag van koploper Halsteren C1 met 8-1. RBC U14 blijft voorlaatste met evenveel punten als Walcheren C1. Nummer tien MZC'11 C1 heeft drie punten meer als RBC U14, maar dat elftal moet nog twee duels inhalen.

RBC U13 - PSV Eindhoven D2 1-5
RBC U13 leek vandaag voor een enorme stunt te gaan zorgen,maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in PSV Eindhoven D2. Het elftal van hoofdcoach Ruben Bus kon vandaag op een flink aantal supporters rekenen, wat de ploeg in de eerste helft vleugels gaf. Het was beter dan de Eindhovense ploeg en nam via een penalty van Feiko van der Velden brutaal de leiding in het Herstaco Stadion. PSV Eindhoven D2, dat elk jaar met overmacht de Tweede Divisie weet te winnen, leek op weg naar de eerste nederlaag in de competitie, maar in de tweede helft schakelde het elftal van hoofdcoachColin Williamsoneen tandje bij. Het elftal van Bus kon het snelle tempo niet meer bijbenen en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de terechte koploper van de Tweede Divisie C.

Volgende week wacht er weer een zware wedstrijd voor RBC U13. Het moet dan op bezoek bij TSC D1, dat de derde plaats in handen heeft. RBC U13 heeft vijf punten achterstand op dit elftal.

RBC U12 - SJO Prinsenland D1 1-0
RBC U12 heeft uitstekende zaken gedaan in de Tweede Klasse. Het elftal van Leon Withagen won in het eigen Herstaco Stadion met 1-0 van nummer twee SJO Prinsenland D1. RBC U12 heeft nu de negende positie in handen, maar kan met trots naar boven kijken. Het heeft inmiddels een gat van vijf punten met nummer tien Klundert D1 geslagen. RBC U12 heeft echter nog een wedstrijd in te halen en kan daardoor aansluiting gaan vinden met de brede middenmoot.

Wat opvalt aan de stand in de competitie is dat het elftal van Withagen slechts 27 tegentreffers toestond. Aan de hand van het aantal tegengoals zou RBC U12 eigenlijk bij de bovenste vier moeten staan. Het probleem ligt echter voorin, waar het slechts vijftien keer wist te scoren. Alleen nummer laatst DFS D1, dat twaalf doelpunten wist te produceren, doet het minder.

Uitslagen jeugdopleiding:

Baronie C1 - RBC U15 0-2
Halsteren C1 - RBC U14 8-1
RBC U13 - PSV Eindhoven D2 1-5
RBC U12 - SJO Prinsenland D1 1-0
Bavel D3 - RBC U11 (afgelast)





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd