SC 't Zand: "Jullie vergeten wat jullie plaats is!"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-02-02 00:00:00 // 2964 keer bekeken

RBC U15, het vlaggenschip van de jeugdopleiding, won gistermiddag met 2-0 van nummer drie Oranje Wit C1. Door een vroege rode kaart in de eerste helft leek er puntverlies in het verschiet te liggen, maar na tactisch ingrijpen wist RBC U15 alsnog een overwinning over de streep heen te trekken.

Ook RBC was blij met de overwinning en meldde dit trots op haar Twitterpagina. Maar een flink aantal tegenstanders zijn helemaal niet zo blij met RBC U15. Zo is het elftal, samen met het Talententeam CTO Eindhoven Talent Team B1M, al enige weken uit de stand van de KNVB verwijderd. Dat RBC op twitter meldde dat "Koploper RBC U15 Oranje Wit C1 met 2-0 had verslagen," schoot bij SC 't Zand in het verkeerde keelgat.



Bovenste Tweet is namelijk helemaal niet waar. RBC U15 werd eerst in een lagere klasse ingedeeld door de KNVB. Het bestuur van RBC wist echter een sterk argument op tafel te leggen. NAC Breda heeft dit seizoen de beschikking over een compleet nieuw elftal in de B-jeugd, de B2. De KNVB zette dit elftal meteen in de Vierde Divisie C, waar zij overigens wel gewoon in de competitiestand terug te vinden zijn. RBC was van mening dat het met een nieuw elftal dan ook meteen van start kon in de laagste Divisie van de C-jeugd, zo weet RBCFans.nl.

Oorspronkelijk bestond de Derde Divisie D uit twaalf teams. Nadat het talententeam CTO Eindhoven Talent Team B1M zich ook meldde, besloot de KNVB dat er in plaats van twaalf teams veertien teams aan de competitie mee konden doen. Echter, er moest nog een horde worden genomen. Alle twaalf oorspronkelijke teams werden door de KNVB uitgenodigd om hun goedkeuring te geven. Van die twaalf kwamen er slechts drie opdagen, met uitzondering van de twee teams die aan de competitie toegevoegd zouden worden. Die drie teams stemden allen in, en aangezien zwijgen toestemmen betekent besloot de KNVB beide teams tot de competitie toe te laten.

Nu beide teams het ontzettend goed doen gaan de overige teams die niet aanwezig waren RBC U15 beschuldigen dat het mee doet zonder hun goedkeuring. De aantijgingen gaan nog een tijdje door maar Ruben Buse, hoofdtrainer van RBC U13, weet het dan zeer treffend samen te vatten:




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd