RBC U13 en U15 uitstekend uit de startblokken na winterstop, U14 incasseert mokerslag

Gepost door:ForzaRbc // 2014-02-01 00:00:00 // 2944 keer bekeken

RBC U15 en RBC U13 zijn uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Zo won RBC U13 op bezoek bij Dongen en won RBC U15 thuis van nummer drie Oranje Wit C1. In tegenstelling tot deze twee teams moest RBC U14 een flinke mokerslag incasseren. Het verloor in eigen huis van nummer laatst Walcheren C1.

RBC U15 - Oranje Wit C1 2-0
RBC U15 heeft goede zaken gedaan door met 2-0 te winnen van nummer drie Oranje Wit C1. De bezoekers kwamen echter goed uit de startblokken, mede geholpen door een onzekere doelman bij RBC die bij de eerste voorzet meteen onder de baldoor ging, en dit tijdens de wedstrijd meerdere keren herhaalde. Een verdediger van RBC U15 wist echter een doelpunt voorkomen. RBC U15 leek daarna op voorsprong te komen, maar een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later moest RBC verder met tien man toen Enzio de Pijper in de fout ging. Een woordenwisseling met een eigen teamgenoot zorgde ervoor dat de leidende arbiter niets anders dan de rode kaart kon geven.

In de tweede helft had hoofdcoach Danny Mathijssen daardoor voor een meer teruggetrokken tactiek gekozen. Uit een van de counters kwam RBC U15 op voorsprong door een doelpunt van Davey Matthijsse. Tien minuten voor tijd moest ook Oranje Wit C1 verder met tien man. De doelman van de bezoekers kwam uit zijn zestienmetergebiedgerend, waarna de doorgebroken RBC-speler de bal over de keeper heen wilde lobben. De doelman deed uit een reflex zijn handen omhoog en stopte de bal. Hierdoor kreeg hij rood. RBC kwam toen niet veel later op 2-0 door een doelpunt van Darif Chikou.

Door de overwinning blijft RBC U15 koploper in de Derde Divisie D. Alle concurrenten van het elftal van hoofdtrainer Mathijssen wonnen ook, met uitzondering van nummer twee SC 't Zand, dat haar duel afgelast zag worden.

RBC U14 - Walcheren C1 1-2
RBC U14 heeft een keiharde nederlaag moeten incasseren vanmiddag. De ploeg van hoofdtrainer Mark Koops verloor thuis van Walcheren C1. De Zeeuwse ploeg, die nog geen wedstrijd wist te winnen in de competitie en stijf onderaan stond, won van haar directe concurrent RBC U14 met 1-2.

Beide clubs hebben nu vijf punten. Nummer tien MZC'11 C1 heeft drie punten meer dan RBC U14. Volgende week gaat de ploeg van Koops op bezoek bij koploper Halsteren C1.

Dongen D1 - RBC U13 0-1
RBC U13 heeft goede zaken gedaan in de Tweede Divisie C. De ploeg van hoofdcoach Ruben Buse won met 0-1 op bezoek bij concurrent Dongen D1. "We speelden goed. Vooral in de tweede helft kregen we een aantal kansen, waarvan we er een hebben gemaakt," zo liet Buse weten.

RBC U13 blijft wel zevende staan, maarstaat slechts drie punten achter nummervier NAC Breda D2. Echter hebben die wel een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week zaterdagontvangt RBC U13 koploper PSV Eindhoven D2, datdeze competitie alleen eenmaal een gelijkspel toe stond.

De overige wedstrijden van de jeugdelftallen waren afgelast.