Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Willem II en Halsteren wilden Mathijssen hebben

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-25 00:00:00 // 2937 keer bekeken

RBC-jeugdcoach Danny Mathijssen heeft de afgelopen weken niet te klagen gehad over de belangstelling rondom hem. Zowel Willem II als Halsteren zaten achter hem aan. Mathijssen geef in gesprek met RBCFans.nl echter aan te willen blijven bij RBC.

Of hij RBC U15weeronder zijn hoede gaat nemen weet hij nog niet: "Dat zien we wel. Misschien schuif ik wel door naar RBC U17. Ik heb het hier in ieder geval ontzettend naar mijn zin. Maar mocht ik als trainer blijven bij RBC U15 moet er wel flink wat bij." RBC staat momenteel bovenaan in de Derde Divisie D met evenveel punten als SC 't Zand C1. De KNVB heeft RBC U15 enCTO Eindhoven Talent Team B1M echter uit de stand verwijderd. "Kinderachtig is dat," zo laat Mathijssen weten. Dat heeft alles te maken met dat beide teams niet kunnen promoveren naar de Tweede Divisie of degraderen uit de Derde Divisie. "Jong Ajax, PSV en Twente kunnen toch ook niet promoveren naar de Eredivisie? Die staan er toch ook gewoon tussen op pagina 830 van teletekst? Het slaat gewoon nergens op. Maar wij gaan gewoon voor het kampioenschap en dan maar kijken wat de KNVB aan het eind van het seizoen doet."

De goede prestaties van hem zijn ook andere clubs niet ontgaan. Willem II en RKC Waalwijk hebben dit seizoen nog een gezamenlijke jeugdopleiding, maar Willem II gaat na dit seizoen verder zonder de Waalwijkers. De Tilburgse ploeg is op zoek naar nieuwe jeugdtrainers, waardoor men uitkwam bij haar eigen jeugdproduct Danny Mathijssen. Willem II keek niet meer naar hem om, nadat hij afgekeurd was voor het profvoetbal vanwege een chronische blessure die de komende jaren alleen maar verergerd, maar heeft hem nu opeens nodig. Ondanks dat de club uit de Jupiler League meer te bieden heeft blijft hij RBC toch trouw.

Naast Willem II kwam er nog een grote kaper op de kust. RKSV Halsteren, waar John Heijnen de scepter tegenwoordig zwaait, nam contact met hem op. "Ze wilden me als assistent-trainer naast Robert Molenaar voor het eerste elftal. Maar dat doe ik niet." Wat boden ze dan, dat moet een flinke zak met geld geweest zijn? "Zover is het nooit gekomen. Ik heb het daarvoor al afgekapt." Waarom dan? "Omdat ik op zondag nog gewoon wil blijven voetballen." Dan neem je toch een zaterdagvereniging? "Nee, dan moet ik een elftal van RBC trainen." Dan neem je toch een elftal in een lagere leeftijdscategorie in de ochtend? "Nee, dat doe ik niet. Vanaf de C's wordt er echt gevoetbald, en dat is in lagere leeftijdscategorien veel minder. Dus ik blijf gewoon."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd