Ex-RBC'er G?ndoğan naar Galatasaray

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-18 00:00:00 // 3933 keer bekeken

Een opmerkelijke transfer gisteravond in de Turkse competitie.Umut Gndoğan verruilt Bucaspor voor de Turkse topclub Galatasaray. Dat maakte de club gisteravond bekend op haar website.

De club uit Istanbul heeft 550.000 neergelegd voor de overgang van de 23-jarige aanvallende middenvelder. Hij tekende een contract tot 30 juni 2018. Hij speelde anderhalf jaar voor Bucaspor, dat uit komt in de Turkse Eerste Divisie. In die periode kwam hij tot zes goals in 48 optredens.

Gndoğan werd geboren in Brussel en genoot een groot gedeelte van zijn opleiding bij RSC Anderlecht. Op zestienjarige leeftijd vertrok hij naar MVV Maastricht, vanwege de hevige concurrentie van Lucas Biglia, Ahmed Hassan, Mbark Boussoufa en Cheick Tiot.

Na MVV enGenlerbirligikwamGndoğan terecht bij RBC Roosendaal, dat toen onder leiding van hoofdtrainer Rini Coolen stond. Hij wist in 25 optredens drie goals te maken, maar echt overtuigen deedGndoğan niet. Daarentegen haalde RBC het jaar erop Marcel van der Sloot voor de positie achter de spits. Hij vertrok daarom naar FC Brussels om nu via Bucaspor de overstap te maken naar de top van de Turkse competitie. Bij Galatasaray komt hij wereldbekende spelers tegen zoals Wesley Sneijder, Emmanuel Eboue, Fernando Muslera, Felipe Melo, Hamit Altintop en Didier Drogba. Het is daarom maar de vraag of de overstap niet te groot is voor Gndoğan.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd