Van der Woerdt: "Elk punt dat we missen is er ??n teveel"

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-17 00:00:00 // 3643 keer bekeken

Aanstaande zondag begint RBC in het eigen Herstaco Stadion weer aan de competitie in de Vierde Klasse D. Momenteel staan de oranje-witten op een teleurstellende zesde plaats met zes punten achterstand op nummer vijf Chaam en nummer vier Viola. Van beide clubs werd in het Herstaco Stadion met 1-2 verloren. Komend weekend speelt RBC haar thuisduel tegen Schijf. In het eerste competitieduel dit seizoen won RBC in Schijf van de plaatselijke club met 1-2.

"Na de laatste thuisoverwinning tegen SAB, wat overigens een prima wedstrijd was, kwam de welkome winterstop. De langdurig geblesseerden zijn geopereerd en kunnen gaan werken aan hun herstel, alleen duurt dat bij alle drie de jongens, Mark van de Wegen (voorste kruisband), Mitch Klijn (voorste kruisband) en Wiebe de Kok (enkel) ongeveer een jaar," zo stelt Van der Woerdt in zijn voorbeschouwing op rbcvoetbal.nl. Naast de langdurig geblesseerden loopt Ivo Vergouwen het gehele seizoen al te sukkelen met een blessure aan zijn lies. Hij maakte in de oefenwedstrijden echter weer een goede indruk, evenals Nicky Duyvelaar die een buikblessure had opgelopen gedurende het seizoen. Ook hij lijkt hersteld: "Nicky Duyvelaar en Ivo Vergouwen hebben de eerste minuten weer gemaakt in de oefenwedstrijden en lijken klaar te zijn voor de tweede helft van de competitie. Nick Smit is ook weer uit het gips en heeft dinsdag voor het eerst weer met de groep meegetraind."

Ondanks dat Smit heeft meegetraind kan hij voorlopig nog niet in actie komen: "Hij is zondag niet inzetbaar, en hij heeft donderdag ook niet meegetraind. Hij zal vermoedelijk binnen twee weken weer inzetbaar zijn," zo vertelt Van der Woerdt tegenover RBCFans.nl.

Van der Woerdt wil nog steeds om de prijzen spelen: "Als we nog om de prijzen willen spelen, dan mogen we de tweede helft van de competitie weinig tot geen punten verspelen. De afgelopen weken zijn er enkele spelers op 'proef' geweest, waardoor we eindelijk weer eens echt met een grote groep hebben getraind. En dan merk je pas dat we dat heel erg gemist hebben in de eerste helft voor de winterstop."

De hoofdtrainer kijk tevreden terug op de twee oefenduels van de afgelopen twee weken, waar er tegen FC Bergen (0-1 winst) en Hoeven (1-3 verlies) werd gespeeld. Ondanks het veldspel is het simpel weggeven van tegendoelpunten hem ook niet ontgaan: "Tegen FC Bergen hebben we een prima wedstrijd gespeeld en tegen Hoeven was het veldspel voornamelijk de eerste helft goed. Alleen kregen we wederom te makkelijk goals tegen. En in de competitie mag dat niet meer gebeuren, want elk punt dat we missen is er n teveel."

Anouar el Khassim mag pas na 1 februari in actie komen en dan is vermoedelijk ook Nick Smit weer inzetbaar. Glenn van Meer is geschorst tegen Schijf.

Vermoedelijke opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Lankers, Van Kiel, Verbraak; Duyvelaar, Vergouwen, Machielse; Memisi, Voermans, El Allaoui





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd