Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Niet Hellemons, maar Molenaar trainer Halsteren

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-08 00:00:00 // 2954 keer bekeken

RKSV Halsteren heeft een nieuwe trainer met een RBC-verleden aangesteld. In eerste instantie werd gedacht dat Eric Hellemons de nieuwe trainer zou worden van de koploper in de Tweede Klasse E, maar BN De Stem meldt dat het om Robert Molenaar gaat. Hij tekent voor drie jaar.

Molenaar begon zijn profcarrire bij FC Volendam, maar vertrok al snel naar Leeds United in Engeland. Daar speelde hij enkele seizoenen, maar na een opstootje met Nicolas Anelka van Arsenal en mede door een blessure aan zijn gewrichtsband kwam hij niet meer voor in de plannen van de manager. Het leverde hem echter wel de bijnaam 'The Terminator' op, vanwege zijn forse lichaam en lengte.

Na zijn avontuur bij Leeds United vertrok hij naar Bradford City, waar hij moest helpen om degradatie te voorkomen. In 2003 nam RBC Roosendaal hem over, nadat zijn contract bij Bradford City niet verlengd werd. Na het seizoen 2006/2007 zette Molenaar een punt achter zijn profloopbaan. Mede door vele blessures kwam hij maar mondjesmaat aan spelen toe. Na zijn loopbaan vervulde hij een technische functie bij RBC Roosendaal, tot het moment hij weggesaneerd werd.


Robert Molenaar hier op archiefbeeld in dienst bij RBC Roosendaal *Foto: RBCfans.nl

RBC Roosendaal kreeg voor het seizoen 2010/2011 een nieuw algemeen directeur in de vorm van Jeffrey Kooistra. Kooistra haalde zijn vriend Peter van Vossen op bij FC Omniworld, waar Kooistra het jaar daarvoor ook werkzaam was als technisch directeur. Dat kwam op kritiek vanuit de RBC-achterban te staan, aangezien Molenaar toch steeds meer als clubman werd gezien. 'Met pijn in het hart', zei hij destijds in BN/DeStem. 'Ik was hier al sinds 2003 actief, eerst als voetballer en later als (assistent)trainer. Maar ik had geen andere keus. Bij RBC lag geen toekomst meer voor me.'

In het seizoen 2010/2011 liep hij stage bij SBV Excelsior onder Alex Pastoor, die hem vanaf medio 2012 ook meenam naar NEC Nijmegen. Tussendoor wist hij ook nog als jeugdtrainer van AZ Alkmaar A1 in het seizoen 2011/2011 het kampioenschap binnen te halen.Bij NEC Nijmegen liep het vanaf het begin van het seizoen niet goed, waarna de kritiek op Pastoor toenam. Uiteindelijk werd Pastoor ontslagen, en volgde de nog altijd in Roosendaal woonachtige Molenaar een aantal dagen later.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd