Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Gehele jeugdopleiding verliest

Gepost door:ForzaRbc // 2013-12-14 00:00:00 // 2832 keer bekeken

Vandaag kwamen alle jeugdelftallen weer in competitieverband in actie. Alle teams verloren echter hun duels. Voor RBC U15 was het de eerste nederlaag in de competitie.

RBC U15 - Best Vooruit 1-4
RBC U15 gaat de winterstop in als winterkampioen, maar heeft in de laatste wedstrijd voor de winterstop een flinke tik gekregen. Best Vooruit, dat op de tweede plaats bivakkeert, won met 1-4 op bezoek bij de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen. De gehele competitie wist RBC U15 elke aanval af te slaan. Ook vorige week nam het weer drie punten mee.

Op bezoek bij JEKA C1, dat op dat moment de tweede plaats in handen had, werd er met 1-3 gewonnen. "We speelden erg goed. Ik kon onze topscorer niet gebruiken wegens een schorsing, maar we waren continue de bovenliggende partij. We hebben er alleen te weinig gemaakt," zo stelde Mathijssen vorige week tegenover RBCFans.nl. Zo optimistisch als hij vorige week was, zo woedend is hij na de nederlaag van vandaag. Op de vraag hoe de 1-4 tot stand is gekomen antwoordt hij kort: "Het was dramatisch. Punt."

Kapelle C1 - RBC U14 3-0
RBC U14 begint steeds meer dramatische vormen aan te nemen. Het wist tot nu toe slechts eenmaal te winnen en verloor al negen keer. Ook bij de jeugdopleiding lopen ze zich te ergeren aan de prestaties van RBC U14. "Het is echt dramatisch. Er zit gewoon helemaal niets in," zo wordt gesteld. Maar kunnen de mannen van hoofdcoach Mark Koops dan helemaal niet voetballen? "Ja, dat is het punt juist. Ze doen heel aardig mee, maar verliezen steeds." Ook aan de uitslagen valt te lezen dat het probleem niet levensgroot is. Want men verloor vandaag wel met 3-0 van het laaggeklasseerde Kapelle C1, maar dat deed het ook tegen koploper Halsteren C1. "Toen voetbalden ze ook erg goed mee, maar mee voetballen is niet genoeg. Kansen moeten benut worden."

Hoofdcoach Koops heeft vorig seizoen al bewezen met RBC U12 dat het een team kan smeden dat enorme progressie kan boeken. Tot op heden is echter nog geen enkele progressie te zien in het huidige elftal wat hij onder zijn hoede heeft. RBC U14 bezet momenteel de elfde plaats, het houdt alleen Walcheren C1 onder zich. Het kijkt nu serieus tegen degradatie aan.

RBC U13 - UNA/Brinvast 2-3
RBC U13 heeft de laatste twee duels verloren in de Tweede Divisie. Vorige week was de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II/RKC D2 alweer te sterk voor het team van Ruben Buse. In Roosendaal verloor het toen met 1-4, nu verloor het weer met 4-1.

In het thuisduel met nummer twee UNA/Brinvast D1, de enige ploeg die PSV Eindhoven D2 enigszins kan volgen, verloor RBC U13 nipt met 2-3. Het gaat de winterstop in als de nummer zeven. Door de twee nederlagen is er een klein gaatje ontstaan met de bovenkant van de middenmoot. Dongen D1, JEKA D1 en NAC Breda D2 staan vlak boven RBC U13. De ploeg van Buse verloor echter geen enkel duel van de drie bovengenoemde. Het won er zelfs twee en speelde tegen JEKA D1 gelijk.

RBC U12 - Kapelle D1 1-2
RBC U12 lijkt, in tegenstelling tot RBC U14, wel uit zijn dal te komen. RBC U12 was samen met RBC U14 de zorgenkindjes van de jeugdopleiding, maar RBC U12 lijkt enigszins genezen te zijn. De afgelopen twee weken boekten het twee overwinningen op DFS D1 en Tholense Boys D1.Nummer vier Kapelle D1 was net te hoog gegrepen, maar de uitslag biedt voldoende perspectief voor de tweede seizoenshelft.

Twee speelrondes terug speelde het tegen SVC D1, dat men jammerlijk verloor. Dit kwam mede tot stand, doordat de club uit Standdaarbuiten het nodig achtte om enkele C-junioren op te stellen. De mannen van hoofdcoach Leon Withagen zijn al een jaar jonger dan hun tegenstanders, waardoor de minstens twee jaar oudere C-junioren teveel waren voor de jonge spelers van trainer Withagen. Inmiddels is RBC U12 de ploeg van SVC D1 al voorbij gestreefd in de ranglijst.

Momenteel bezet RBC U12 de negende plaats, met uitzicht op plek vijf. Die plek is in handen van sv Moc'17 D2, dat zes punten meer heeft.

SVC D2 - RBC U11 2-1
RBC U11 heeft een kleine nederlaag ondergaan bij SVC D2. De kleine mannekesvan hoofdtrainster Agnita Nouwen verloren op bezoek bij nummer vier SVC D2 met 2-1.

RBC U11 blijft wel vijfde staan, maar een plaats hogerop lijkt ondenkbaar. SVC D2 heeft negen punten voorsprong.

Uitslagen jeugdopleiding:
RBC U15 - Best Vooruit C1 1-4
Kapelle C1 - RBC U14 3-0
RBC U13 - UNA/Brinvast 2-3
RBC U12 - Kapelle D1 1-2
SVC D2 - RBC U11 2-1










Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd