Boeren: "Ik sta open voor elke club met ambitie"

Gepost door:ForzaRbc // 2013-12-11 00:00:00 // 2909 keer bekeken

Aan het eind van het seizoen verlaat Reinald Boeren RKVV Roosendaal. Boeren was de afgelopen vijf jaar actief als hoofdcoach bij de hoogst spelende amateurclub uit Roosendaal. Hij loodste Roosendaal in die periode van de Derde Klasse naar de Eerste Klasse, waar zijn ploeg momenteel keurig de zevende plaats in handen heeft.

Boeren is zijn loopbaan als jeugdspeler ooit begonnen bij RBC in 1977 en zou er tot 1990 blijven. Hij zou echter nooit verder komen dan het Tweede elftal, al mocht hij als jeugdspeler wel enkele trainingen volgen bij het eerste elftal. In het seizoen 2008/2009 was de huidig coach van Roosendaal echter weer op het terrein van RBC Roosendaal te vinden. Hij gaat dan aan de slag als jeugdtrainer van RBC Roosendaal B1, dat het jaar ervoor kampioen is geworden in de Tweede Divisie. Hij heeft alleen maar goede herinneringen aan die periode bij RBC: Ik had het uitstekend naar mijn zin als trainer en had goed contact met de mensen die er rond liepen zoals Noud Bominaar en Jan en Janneke van Dongen. Het contact is wel verminderd, maar af en toe spreken zij elkaar nog. Hij heeft echter wel de reacties over hem op RBCFans.nl gelezen, waar onder anderen Ad Kas hem prijst. Ik kijk wel eens bij jullie op de website en dan vind ik het leuk dat mijn naam daar tussen vermeld staat. Die positieve reacties doen me erg goed. Dan weet ik in ieder geval dat ik daar in die tijd een goede indruk heb achter gelaten. En met Ad Kas heb je bij RBC Roosendaal B1 ook samengewerkt, die ken je dus persoonlijk? Ja, Ad is een wereldgozer, echt. Door hem kon ik echt trainer zijn. Hij regelde alles rondom het elftal, zodat ik me volledig op het veld kon richten. Ik heb nog geprobeerd om hem naar Roosendaal te halen toen ik daarnaartoe vertrok, maar dat deed hij niet.

Nu Boeren in een vroeg stadium bekend heeft gemaakt te vertrekken bij Roosendaal wordt hij hier en daar gelinkt aan RBC. Daar wil Boeren uit fatsoen niet op in gaan. Ik sta open voor elke club met ambitie, waarbij de club zelf heeft aangegeven dat de functie van de hoofdtrainer komend seizoen vacant is. Dat is bij RBC echter niet aan de orde. Principieel ga ik dan geen gesprek aan. Ik heb het zelf ooit meegemaakt, waar ik een gesprek aan ging met een club waarvan de hoofdtrainer nog niet op de hoogte was gesteld dat hij het veld moest ruimen. Dat heb ik ook meteen afgekapt, zo zit ik niet in elkaar.

Boeren is echter al wel in gesprek met een club uit de Tweede Klasse: Ik heb eerst met een club uit Oost-Brabant, een club uitkomend in de Derde Klasse, gesproken. Daar kwam echter niets uit. Ik ben nu wel in gesprek met een club uit West-Brabant in de Tweede Klasse. Halsteren? Nee, geen Halsteren. Kijk, ik heb in een vroeg stadium bekend gemaakt dat ik ging vertrekken bij Roosendaal, maar er zijn echt geen tien clubs die in de rij voor mij staan hoor. Al moet ik zeggen dat de belangstelling me niet tegenvalt. Ik heb een gesprek gehad met die vereniging uit de Tweede Klasse en dat was een goed gesprek. Er komt mogelijk een vervolggesprek en dan kan het heel snel gaan.

Op de vraag of hij op dit moment open staat voor RBC als de mogelijkheid zich voordoet wil hij echter niet antwoorden, maar ontkennen doet hij ook niet: Nogmaals, zolang RBC niet bekend maakt wat ze gaan doen, is het niet aan de orde. Het is niet gepast om daar antwoord op te geven in verband met dat Erwin (Van der Woerdt red.) daar nog werkzaam is. De huidig trainer moet daar zijn werk in alle rust kunnen uitvoeren.

RBC heeft op de oprichtingsavond in haar doelstelling opgenomen dat men elk jaar een eerste elftal zou neerzetten dat steeds twee klasse hoger mee zou kunnen. RBC betaalt helemaal niets aan de huidige selectie, en ondervond ook veel tegenwerking toen men probeerde om spelers van een hoger niveau naar de club te halen. RBC heeft natuurlijk nog steeds een grote aantrekkingskracht op spelers door de naam en het stadion. Alleen als jij spelers wilt hebben die op Tweede Klasse of Eerste Klasse niveau kunnen voetballen, ja die komen niet voor niets. En dat is ook begrijpelijk. Over de jeugdopleiding is Boeren wel zeer te spreken, maar plaatst ook een kanttekening: RBC heeft een hele sterke jeugdopleiding. Alleen RBC moet de komende twee tot drie jaar wel stappen gaan maken met het eerste elftal. Ik zie de jeugdspelers niet in de Vierde Klasse spelen, als ze ook de mogelijkheid hebben om bij clubs uit de regio op Tweede Klasse of een hoger niveau kunnen acteren. Verder rest mij niets anders dan RBC en de trainer veel succes te wensen, zo besluit Boeren tegenover RBCFans.nl.

De afgelopen weken is de onrust onder de RBC-supporters steeds groter geworden wat er komend seizoen gaat gebeuren met betrekking tot het eerste elftal en een eventuele nieuwe hoofdtrainer. Andere amateurverenigingen hebben al bekend gemaakt rond te zijn met een nieuwe hoofdtrainer of zij hebben al laten weten graag door te willen met de huidig hoofdtrainer. Ook is het bij een aantal clubs al bekend dat er afscheid genomen wordt van de huidig oefenmeester.

Het RBC-bestuur heeft tot op heden nog geen uitspraken gedaan of men wil verlengen met de huidig hoofdtrainer Erwin van der Woerdt of dat men na dit seizoen afscheid van hem neemt, in verband met een aflopende verbintenis. Ook gisteravond niet: Zodra er iets te melden is, doen we dat onmiddellijk, zo stelt Paul Kuipers, secretaris van RBC. Of dit nog voor het eind van het jaar 2013 gaat gebeuren blijft evenmin de vraag: Het tijdstip wordt slechts bepaald door het feit of er iets te melden valt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd