?Eric Hellemons komend seizoen hoofdtrainer RBC??

Gepost door:ForzaRbc // 2013-12-02 00:00:00 // 3882 keer bekeken

De kans dat het RBC-bestuur aan het eind van het seizoen afscheid neemt van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt is aanwezig. De coach wist dit seizoen slechts vijftien punten te verzamelen in elf duels, en wist zowel in de beker als de Omroep Brabant Cup de eerste ronde niet te overleven. Al sinds de eerste wedstrijd in de voorbereiding is er geen enkele keer een kantelpunt gekomen.

De afgelopen weken is het een komen en gaan van hoofdtrainers van andere amateurverenigingen bij het Herstaco Stadion. Reinald Broeren, hoofdcoach van RKVV Roosendaal, heeft al eerder te kennen gegeven in BN De Stem dat hij aan het eind van dit seizoen stopt bij de Roosendaalse Eersteklasser en is al op bezoek geweest. Broeren was in het seizoen 2008/2009 ook jeugdtrainer bij RBC Roosendaal. Daarnaast is ook Peter Maas, hoofdcoach van RKSV Halsteren, al op het stadion geweest. Naast beide hoofdcoaches springt er eentje uit die wel heel vaak aan de Borchwerf 4 verschijnt: Eric Hellemons.

De afgelopen weken zijn er al meerdere geluiden binnengekomen bij RBCFans.nl dat de huidig hoofdtrainer van SC Gastel wel erg vaak te zien is op het stadion. Ook zou Hellemons te kennen gegeven hebben het niet naar zijn zin te hebben bij SC Gastel. Mister RBC was afgelopen zaterdagochtend vroeg aanwezig op de Borchwerf 4, waarna hij in een afgesloten kamer een gesprek heeft gevoerd met een RBC-bestuurslid. Of zich daarbij later nog andere RBC-bestuursleden hebben gevoegd is onbekend. Hellemons was na dit gesprek ook snel weer weg.

De oud-speler van RBC Roosendaal zou eigenlijk in het seizoen 2011/2012 hoofdcoach worden van zijn RBC. Dat ging echter niet door vanwege het faillissement. Hellemons verkaste daardoor naar Turkije, waar Fuatapa hem een baan aanbood bij Genlerbirliği. In februari 2012 werd hij gepresenteerd als hoofdcoach van Hoofdklasser Hoek, maar na botsingen binnenin de club legde hij in november zijn functie neer. Dit seizoen is hij aan de slag gegaan bij Vierdeklasser SC Gastel. De kans dat Hellemons volgend seizoen het stokje overneemt van Erwin van der Woerdt, die de beschikking heeft over een aflopend contract, is erg groot.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd