RBC U15 en U11 pakken drie punten, U13 blijft middenmotor, U12 in de problemen

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-11 00:00:00 // 2707 keer bekeken

Zaterdag kwam de jeugdopleiding weer in actie, behalve RBC U14. Dat team moest tegen stadsgenoot DVO'60 C1, maar die wedstrijd werd afgelast.

JVOZ C2 - RBC U15 0-5
RBC U15 heeft een flinke overwinning geboekt bij JVOZ C2. De ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen won met 0-5, waar het bij de rust nog 0-0 was. RBC was in de eerste helft zeer matig, maar vlak na de rust liep het al snel uit naar 0-3. Uiteindelijk kwam er 0-5 op het bord te staan. RBC U15 staat nog steeds bovenaan met twee punten voorsprong op TSC C1 en drie punten op SC 't Zand C1.

RBC U13 - JVOZ D2 1-1
RBC U13 heeft zijn zesde plaats in de Tweede Divisie C weten te behouden. Naaste belager JVOZ D2 kwam zaterdag op bezoek bij de equipe van hoofdtrainer Ruben Buse, maar de thuisploeg weet door het 1-1 gelijke spel de Zeeuwse tegenstander in ieder geval achter zich te houden.

De Tweede Divisie C is in drie groepen te verdelen. PSV/FC Eindhoven D2 staat bovenaan met ruim zes punten voorsprong. UNA/Brinvast D1, TSC D1 en NAC Breda D2 vormen de subtop. Daarna komt een heel rijtje met clubs die vlak bij elkaar staan. Het gat tussen de nummer vijf en nummer negen bedraagt slechts drie punten. Onderaan staan de twee zwakke broeders Kloetinge D1 en Hardinxveld D1.

RBC U13 speelt zaterdagmorgen in een thuisduel tegen aartsrivaal NAC Breda D2. De Oosterbuur staat momenteel vierde met zestien punten. Bij een overwinning nadert de ploeg van Buse de Bredase club tot een punt.

RBC U12 - SC Gastel D1 0-2
RBC U12 heeft zaterdag weer een nederlaag geleden. Het hooggeklasseerde SC Gastel D1 kwam op bezoek in het Herstaco Stadion. De nummer twee van de Tweede Klasse wist mininaal met 0-2 te winnen.

Voor RBC U12 breekt aankomende zaterdag een zeer belangrijk duel aan. Dan speelt het een onderling degradatieduel uit met SVC D1, dat een plekje onder RBC U12 staat. Bij een overwinning vindt de ploeg van Leon Withagen weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

Alliance D2 - RBC U11 1-2
RBC U11 heeft weer een overwinning geboekt in de Derde Klasse. Op bezoek bij stadsgenoot Alliance D2 werd het 1-2. De ukkiesvan hoofdtrainster Agnita Nouwen bezetten daardoor de vijfde plaats. Daarbij moet gezegd worden dat een aantal clubs in die klasse twee wedstrijden minder gespeeld hebben dan RBC U11.