?Lankers volledige training meegedraaid, Goncalves uit het gips, De Kok vraagteken?

Gepost door:ForzaRbc // 2013-09-20 00:00:00 // 3520 keer bekeken

Hoofdtrainer Erwin van der Woerdt lijkt binnen afzienbare tijd weer te kunnen beschikken over enkele spelers. Daar staat tegenover dathij Ivo Vergouwen verloor met een vervelende liesblessure in het thuisduel met Gloria UC (2-2). Hij zou enkele weken uitgeschakeld zijn.

Van alle spelers die aan het terugkomen zijn van blessures springt Eric Lankers er het meest uit. De middenvelder heeft afgelopen donderdag voor het eerst een volledige training meegedraaid. Gisteren heb ik voor het eerste een hele training meegedaan met de groep, ook partijvormen. Het gaat niet onaardig en geen reactie op de knie, maar wel veel spierpijn, zo stelt de spelverdeler tegenover RBCFans.nl.

Afgelopen dinsdagavond speelde RBC een oefenduel tegen Rimboe, om ook de spelers die de afgelopen wedstrijden op de bank zaten wedstrijdritme op te laten doen. Lankers wilde zelf ook graag meevoetballen. Hoofdtrainer Van der Woerdt, die als persoonlijk trainer bij Axis werkt, verbood hem dat echter. Ik wilde graag! Maar dat was natuurlijk niet verstandig. Eerst maar eens een paar volle trainingen afwerken, zo besloot Lankers.

Buiten Lankers is ook Moise Goncalves aan het terugkomen. De rechtsbuiten liep in het eerste oefenduel met SSV65 al na tien minuten een gecompliceerd gebroken middenvoetsbeentje op, nadat een tegenstander op zijn voet ging staan. Goncalves is nu echter uit het gips. Ik ben uit het gips, en er zit nu nog een plaatje in, zo stelde hij. De in Lissabon geboren aanvaller lijkt half oktober of eind oktober zijn eerste minuten weer mee te kunnen pakken: Eerst een paar volle trainingen draaien en dan hoop ik in oktober mijn eerste minuten te maken, zo vertelde Goncalves.

Naast Lankers en Goncalves zit Wiebe de Kok ook al sinds de bekerwedstrijd tegen HSC28 in de lappenmand. Halverwege de tweede helft werd hij van achteren neergeschopt. De leidende arbiter deed het af met geel, maar hadook rood kunnen geven voor die charge. Uit de daaropvolgende voorzet van Redouane el Allaoui kopte De Kok nog wel de 1-2 in voor RBC. Er zit nog veel vocht in de enkel, zo wees een echo-apparaat uit. Als ik zijwaartse stappen maak dan voel ik die enkel steeds, zo vertelde de aanvaller. Hoelang het nog gaat duren durfde hij niet te zeggen, maar hij staat wel te popelen om weer in het veld te komen: Ik heb weer zin om de boel daar voorin af te jagen, zo besloot hij.

Naast bovengenoemde spelers is ook Joel van Meer nog uitgeschakeld, maar die lijkt ook binnenkort weer beschikbaar te zijn voor hoofdcoach Van der Woerdt. Nick Smit heeft nog wel last van zijn ribben, maar is in staat om te spelen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd