'Goncalves langer in de lappenmand, Lankers gaat voor oktober'

Gepost door:ForzaRbc // 2013-09-14 00:00:00 // 2778 keer bekeken

De ziekenboeg van het eerste elftal van RBC heeft op dit moment nog twee spelers die een zware blessure hebben opgelopen in bezit. De nieuwkomer Moise Goncalves liep in het eerste oefenduel tegen SSV'65 een gecompliceerde gebroken middenvoetsbeentje op. Eric Lankers scheurde zijn kruis- en knieband af in het competitieduel met DEVO op 30 september van het vorige jaar.

Goncalves lijkt echter langer nodig te hebben om te herstellen van zijn blessure. "Hij zat vorige week nog in het gips," zo liet assistent-trainer Gommy Nooijens weten tegenover RBCFans.nl. "Hij moest op de geblesseerde voet gaan staan en dat zou geen pijn meer moeten opleveren, maar hij gaf aan dat hij nog wel pijn voelde. Het herstel duurt dus langer, want nadat hij uit het gips is moet hij weer optrainen natuurlijk," zo stelt Nooijens.

In tegenstelling tot Goncalves is er wel ander positief nieuws te melden. De terugkeer van Eric Lankers in het oranje-witte tricot komt steeds dichterbij. De spelbepaler heeft op de training voor de eerste keer een partijvorm meegedaan, zo liet hoofdtrainer Erwin van der Woerdt in zijn voorbeschouwing op RBCvoetbal.nl weten. "Ik was er zelf niet bij, maar ik hoorde inderdaad dat hij een partijvorm mee heeft gedaan. Hij voelde daarna geen reactie dus dat is heel goed nieuws," zo vertelt de assistent-coach.

Lankers liet aan RBCFans.nl weten dat hij in oktober hoopt aan te haken: "Ik hoop in oktober mijn eerste minuten mee te pakken. Maar ik zie dat als onderdeel van mijn herstel. Mijn herstel is voltooid als ik weer 90 minuten kan spelen," zo vertelde de middenvelder. Of dat begin oktober of eind oktober is durfde hij nog niet te zeggen.

Nooijens geeft echter aan wat echt belangrijk is om terug te keren in het eerste elftal: "Aan een Lankers die de duels niet durft aan te gaan hebben we niets. Hij zal dus echt weer moeten durven die duels op te zoeken, aan te gaan en deze uiteindelijk ook zien te winnen. Maar met hem erbij hebben we in ieder geval weer een hele belangrijke creatieve schakel op het middenveld binnen afzienbare tijd terug," zo besluit hij.

Naast Lankers en Goncalves zijn Wiebe de Kok en Joel van Meer ook nog met lichte blessures uitgeschakeld.









Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd