Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Gehavend RBC tegen SSV'65

Gepost door:ForzaRbc // 2013-08-02 00:00:00 // 3010 keer bekeken

RBC speelt aanstaande zaterdagmiddag om 14.30 uur in Goes tegen SSV'65. Hoofdcoach Erwin van der Woerdt beschikt slechts over een kleine selectie tegen de zaterdag Tweedeklasser.

"Zoals bij veel andere verenigingen zijn er ook bij ons nog spelers op vakantie. Daar ontkom je niet aan in deze tijd van het jaar. We zijn de eerste training gestart met zeventien spelers, waarvan er ook weer enkele een weekend of week weg zijn. Het ideaal plaatje van iedereen 45 minuten laten spelen tijdens een eerste oefenwedstrijd zit er dus niet in, sterker nog we hebben er maar net genoeg. Gelukkig komen volgende week de meeste spelers weer terug, zodat we als team verder kunnen ontwikkelen," zo vertelt Van der Woerdt tegenover RBCFans.nl.

RBC mist zaterdag, op de langgeblesseerde Eric Lankers na, een speler vanwege een blessure. David van Kiel kreeg last van zijn lies bij de eerste training afgelopen zondag. Hij is behandeld bij Axis, maar Van der Woerdt gaat geen risico met hem nemen en laat hem op de bank. In verdedigend opzicht is het sowieso puzzelen. Alle drie de rechtsbacks zijn niet aanwezig. Nicky Maas, Jesse Verbraak en gelegenheidsrechtsback Arman Grigorian zijn niet present.

Daarnaast ontbreken in de aanval Redouane el Allaoui en Mark van der Wegen. Op het middenveld zijn reserve-aanvoerder Ivo Vergouwen, nieuwkomer Nicky Duyvelaar en Ruben Buse afwezig.

Naast alle afwezigen heeft Van der Woerdt de afgelopen drie trainingen ook een beeld gekregen van de aangetrokken nieuwe spelers: "De spelers passen prima binnen onze groep en ondanks dat we nog maar drie keer getraind hebben, heb ik al wel een aardig beeld van hun voetbalkwaliteiten. Maarten Hack heeft heel het jaar al meegetraind en zal de concurrentie aan moeten gaan met Arthur van den Broek. Glenn van Meer gaat zich steeds beter thuis voelen, maar moet nog wennen aan de Nederlandse manier van verdedigen en de vrijheid die hij van ons krijgt om mee op te komen. Mitch Klijn is een jongen die fysiek zal moeten wennen aan het seniorenvoetbal, maar voetbaltechnisch prima past binnen het team. Heeft overzicht, kan passeren en andere mensen bedienen met een steekbal. Nicky Duyvelaar heb ik pas een keer zien trainen, maar straalt rust uit aan de bal, stuurt aan en controleert.Moise Goncalvez, is een type rechtsbuiten dat we niet hadden, wendbaar, kan passeren en heeft goed overzicht.

Van alle nieuwe spelers is Mike Magielse net teruggekomen van een langdurige bilblessure."Hijheeft tijd nodig om weer ritme te krijgen en fysiek weer topfit te geraken. Hij corrigeert spelers in het veld, is redelijk tweebenig, heeft een goede tackle en zal nooit verzaken."

Door de komst van de nieuwe spelers is de selectie breder en sterker geworden, wat de hoofdcoach positief stemt: "We hebben nu een kwalitatief veel bredere selectie en iedereen zal moeten laten zien dat hij wil spelen. Er ontstaat een gezonde concurrentiestrijd,die ervoor moet zorgen dat het niveau omhoog gaat."

De wedstrijd tegen Tweedeklasser SSV'65 draait bij Van der Woerdt niet om de winst. Hij wil de zwakke plekken van het nieuwe RBC blootleggen, zodat daar voor de competitie nog aan gewerkt kan worden:"Het belangrijkste is om weer minuten te maken, fit te blijven elkaar te leren aanvoelen binnen het veld. Winst of Verlies is niet het belangrijkste, het gaat mij als trainer om verbeterpunten en tegen en Tweedeklassser komen die eerder bovendrijven dan tegen een Vijfdeklasser," zo besluit hij.

Adresgegevens sportpark:

Sportpark 'Het Schenge'
Geldeloozepad 5
4463AJ Goes
Aftrap: 14.30 uur















Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd