Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC-jeugdproduct Cuco Martina naar FC Twente

Gepost door:ForzaRbc // 2013-07-28 00:00:00 // 2916 keer bekeken

Cuco Martina, oud-speler van RBC Roosendaal, maakt de overstap van RKC Waalwijk naar FC Twente. De verdediger komt uit de jeugdopleiding van RBC Roosendaal en debuteerde op 24 oktober 2008 in het eerste elftal in het met 2-1 verloren thuisduel tegen SC Cambuur-Leeuwarden.

De 23-jarige vleugelverdediger speelde drie seizoenen voor de oranje-witten en was nog contractspeler van de club toen RBC Roosendaal uiteindelijk failliet werd verklaard. Martina moest bij RBC vaak linksback spelen, wat eigenlijk helemaal niet zijn positie was. Op de rechtsbackpositie stond de zoon van Jan Pollemans, Wesley Pollemans die koste wat kost in de basis moest spelen. In oefenduels stond Martina vaak centraal achterin, verdedigende middenvelder of rechtsback. Daar lagen eigenlijk zijn kwaliteiten. Rob Meppelink, Rini Coolen, Fuat Capa, Dean Gorre en tussendoor Eric Hellemons en Peter van Vossen zette hem echter steeds op de linksbackpositie.

Na het faillissement werkte Martina een stage af bij RKC Waalwijk, waar hij de technische staf van de Waalwijkse club overtuigde. Het leverde hem een contract op en na twee seizoenen RKC gaat hij nu richting de Nederlandse top bij FC Twente.'Alles is rond', laat de geboren Rotterdammer aan Voetbal International weten.

Martina tekent voor drie jaar bij FC Twente. De Tukkers moeten echter nog wel een transfersom voor de ex-RBC'er betalen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd