RBC verwelkomt zes nieuwe spelers

Gepost door:ForzaRbc // 2013-06-16 00:00:00 // 2989 keer bekeken

RBC heeft vandaag op RBCvoetbal.nl zijn selectie voor komend seizoen bekend gemaakt. Er zijn zes nieuwe spelers gepresenteerd, en het team dat vorig seizoen in de Vijfde Klasse C kampioen werd blijft grotendeels in tact. Drie spelers verlaten de club. Anouar el Khassim (sv DOSKO), Miel van Ginneken en Jelte van Son (SVC) zijn komend seizoen niet meer in een RBC-shirt te bewonderen.

Doelman Maarten Hack is de eerste versterking. De 27-jarige keeper komt over van RSC Alliance. De doelman trainde al vrijwel het gehele seizoen mee. Met Hack krijgt RBC een keeper met lengte, die daarnaast over een goede trap en over goede communicatieve eigenschappen in het veld beschikt. Hij komt nog wel wedstrijdritme tekort.

Glenn van Meer is de volgende versterking bij RBC. De linksback zou eigenlijk vorig seizoen komen, maar kreeg toen op het laatste moment een contract aangeboden bij de Belgische profclub Verbroedering Geel-Minderhout. Het 19-jarige talent maakt nu alsnog de overstap en liet in het oefenduel met RKVV METO al een goede indruk achter.

RBC heeft zich naast Van Meer met nog een verdediger versterkt. Mike Magielse komt over van RSC Alliance en is een centrumverdediger. De 24-jarige speler is sterk in de duels en heeft rust aan de bal. Kan eventueel ook als verdedigende middenvelder opereren.

Naast Hack en Magielse komt er nog een speler van RSC Alliance. Nicky Duyvelaar, afgelopen seizoen aanvoerder van de Tweedeklasser, komt het middenveld versterken. De 27-jarige speler heeft in het verleden in de jeugdopleiding van RBC gespeeld. Hij heeft een goede mix van creativiteit en inzet. Hij heeft daarnaast ook de beschikking over leiderschapskwaliteiten.

Naast bovenstaande spelers heeft RBC ook nog twee talenten gestrikt. De eerste is Mitch Klijn, die overkomt van Oranje-Wit A1 dat afgelopen seizoen in de Derde Divisie acteerde. Hij komt uit de jeugdopleiding van RBC en heeft ook nog bij FC Dordrecht gespeeld. Het is een aanvallende middenvelder met veel creativiteit, overzicht, sterk in de duels en kan tevens makkelijk een man passeren. Hij liet een verpletterende indruk achter in het oefenduel tegen RKVV METO, wat hij jammerlijk niet bekroonde met een doelpunt.

Tot slot krijgt RBC in de aanval nog versterking van een exotische speler. Mose Goncalves, met de bijnaam Moutinho en geboren te Lissabon, komt erbij in de voorhoede. De 20-jarige aanvaller speelde in de B-jeugd van FC Omniworld (nu Almere City FC) en kwam daarna uit voor de A1 van Alexandria66, waarmee hij kampioen werd in de Derde Divisie. Hij heeft tevens een stage afgewerkt bij Oldham Athletic FC uit Engeland, dat momenteel uitkomt in de League One. Hij is een klassieke rechtsbuiten: snel, wendbaar, met een goede passeeractie en dito voorzet.

Trainer Erwin van der Woerdt is tevreden met de selectie voor het komend seizoen. Onze doelstelling van het versterken van iedere linie is bereikt. We hebben nu een veel bredere basis. Dit is goed nieuws, want komend seizoen zullen we vier wedstrijden meer spelen en hebben we iedereen nodig bij het behalen van onze doelstelling: het tweede kampioenschap op rij.

Of aanvoerder Eric Lankers nog uit zal komen voor RBC is nog niet bekend. Lankers revalideert op dit moment van een zware knieblessure. Ik werk hard aan mijn herstel en doe veel kracht- en looptraining. Ik streef ernaar nog voor de winterstop aan te sluiten bij de selectie.

Tegenover RBCFans.nl laat Lankers het volgende weten over de selectie van komend seizoen: We hebben jongens aangetrokken van twee klassen hoger, met een winnaarsmentaliteit. We hebben jong talent aangetrokken voor de aanval, een ervaren keeper en verdedigend hebben we nu veel meer mogelijkheden. Er is nu een bredere selectie en meer concurrentie. Ik denk dat we een aardig compleet team hebben samengesteld, zo besluit hij.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd