Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-OMC

Gepost door:Remy // 2013-04-27 00:00:00 // 3163 keer bekeken

De buit is binnen. RBC heeft twee weken kunnen nagenieten van het behaalde kampioenschap, maar zal zondag weer aan de bak moeten als OMC op bezoek komt in de Wouwse Plantage. De Dordtse ploeg is de enige die RBC dit seizoen wist te verslaan.

Op 14 april verzekerde RBC zich middels een 0-1 overwinning bij SVC van de titel in de vijfde klasse. Dat de wedstrijd van een bedenkelijk niveau was deed niets af aan de feestvreugde.
Ik merkte dat er toch wel wat spanning op de wedstrijd zat, zo begint trainer Erwin van der Woerdt zijn terugblik op de memorabele dag. Veel aandacht in de aanloop naar de wedstrijd tegen SVC, het feestscenario lag al klaar, de bloemen waren al besteld. Alleen moest er wel een punt worden binnengehaald. Ik heb geen moment getwijfeld of wij die dag kampioen zouden worden, ondanks een warrige voorbereiding. Ik had drie spelers waarvan het twijfelachtig was of ze konden beginnen. Uiteindelijk was alleen Wiebe de Kok niet fit genoeg om te starten. Ivo Vergouwen was mijn grootste twijfel, des te mooier is het dat hij dan de winnende goal scoort. Het spelbeeld was niet goed, maar kampioenswedstrijden zijn nooit de beste wedstrijden heb ik van meerdere kanten vernomen. Na het laatste fluitsignaal was er een grote ontlading bij spelers, staf en supporters. In n woord FANTASTISCH. Een spontaan feestje op het veld, met champagne, vuurwerk, een echte kampioensschaal, medailles, bier, muziek, en lof en felicitaties in overvloed.

Vanuit Standdaarbuiten verplaatste het gezelschap zich naar het centrum van Roosendaal om het feest voort te zetten. Van der Woerdt: Een sfeervolle busreis terug naar Roosendaal met een rondje langs het stadion, een indrukwekkende stilte bij het viaduct waar werd stilgestaan bij het tragische ongeval met Wesly, gevolgd door applaus en daarna door de Molenstraat naar de nieuwe markt. Luid toeterend en zingend werd de drukke markt wederom oranje gekleurd. Ik heb er met beide promoties ook gestaan, maar deze keer stond ik met net zoveel blijdschap en trots op het bordes als dertien jaar geleden. Andere omstandigheden, andere gevoelens, maar wat ben ik trots dat we dit met zijn allen hebben bereikt. BEDANKT! Ik ben zelf om 01.00 uur uit Moeder Overste vertrokken en heb nog enkele dagen een schorre stem gehad van het zingen en feesten.

Terwijl er voor RBC weinig meer op het spel staat, ligt dat voor tegenstander OMC heel anders. Met nog twee duels te spelen hebben zij vijf punten voorsprong op WDS19, DIOZ en SVC. Zondag kunnen zij dus directe promotie bewerkstelligen bij een goed resultaat tegen RBC. Hoe laadt Van der Woerdt zijn team op voor een wedstrijd tegen een ploeg die er nog vol voor zal gaan? Dat is inderdaad lastig. Na het kampioenschap hebben we alleen op woensdag getraind. Ik had mijn examentraining van de TC2 cursus (geslaagd) en we hadden een vrij weekend. Dan moet de knop wel weer even worden omgezet om ons te richten op OMC, want een kampioen mag niet twee keer verliezen van dezelfde tegenstander. Het zal niet makkelijk worden, omdat we een groot aantal spelers missen.

De trainer begint aan een flinke opsomming.
Nick Smit en Jol van Meer zitten voor werk in het buitenland. Jesse Verbraak, Miel van Ginneken en Eric Lankers zijn geblesseerd, Jelte van Son heeft heel de week niet kunnen trainen door een onwillige hamstring en ook Wiebe de Kok heeft nog last. Arman Grigorian is heel de week al ziek. Dus we moeten het met een klein aantal spelers doen en misschien moet ik wel zelf starten in de basis.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd