Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing SVC-RBC

Gepost door:Remy // 2013-04-13 00:00:00 // 2810 keer bekeken

Middels een eclatante zege op Rimboe verzekerde RBC zich vorige week van promotie. Dat de club zou doorstromen naar de vierde klasse mocht geen verrassing heten, maar desondanks maakte het succes heel wat los. Het was druk langs de lijn, er was ruime aandacht van landelijke media en op Twitter was RBCleeft zelfs trending topic. Een bijzonder verhaal blijft het wel natuurlijk, een voormalig profclub die helemaal opnieuw begint op het allerlaagste niveau, verscholen in de bossen van een nabijgelegen dorpje. RBC heeft in de resterende drie wedstrijden aan n enkel punt voldoende om de ultieme bekroning op het debuutseizoen te realiseren: het kampioenschap. Zondag krijgen de oranje-witten in Standdaarbuiten een eerste kans.

RBC had het perfecte moment uitgekozen om eens flink uit te halen. Juist terwijl de schijnwerpers op de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt gericht waren, werd de grootste overwinning van het seizoen behaald (10-1). Zorgde al die aandacht misschien voor wat extra motivatie? We hoopten op een goed resultaat van WDS19 tegen OMC en waren erop gebrand om zelf een goede uitslag neer te zetten die hoger zou uitvallen dan de 8-0 van OMC tegen Rimboe een week eerder, verklaart de trainer. Alles zat mee deze dag. Veel publiek, eindelijk eens lekker weer en een snelle goal. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Welberg zaten we nu kort erop, wonnen we elk duel en werd er goed gecombineerd. Dat heeft met scherpte te maken en die was vorige week uitstekend.

WDS hielp RBC een handje door met 4-1 te winnen van OMC. Daardoor ligt de strijd om de overige twee directe promotieplaatsen nog volledig open. Met duels tegen DIOZ en RBC in het vooruitzicht zou zelfs OMC nog buiten de boot kunnen vallen. En van de clubs die zouden kunnen profiteren is de tegenstander van zondag: SVC.

De vereniging uit Standdaarbuiten heeft aan achttien wedstrijden 38 punten overgehouden, evenveel als nummer drie op de ranglijst WDS. De laatste weken zijn de uitslagen van SVC echter niet heel overtuigend. Van mindere goden ZBC en TPO werd slechts nipt gewonnen (2-0 en 0-1), terwijl op eigen veld verloren werd van DIOZ (1-2). In het onderlinge duel voor de winterstop maakte SVC echter wel een behoorlijke indruk. De eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar RBC kon door een goal van Ivo Vergouwen wel met een voorsprong de rust in. De bezoekers herstelden het evenwicht kort na de hervatting, maar in het vervolg van de wedstrijd wist RBC nog uit te lopen naar een verdiende 3-1 via Wiebe de Kok en Anouar el Khassim.

SVC heeft de punten hard nodig om rechtstreeks te promoveren, maar wij spelen voor het kampioenschap. SVC zal er alles aan willen doen om ons feestje te verstoren, zo blikt Van der Woerdt vooruit. Aan ons de taak om ons spel van vorige week te spelen en net als elke andere wedstrijd vol voor de winst te gaan, dus scherp in de duels, met een goede veldbezetting. En zo het publiek het gewenste kampioenschap te bezorgen.

Wat staat er gepland voor het geval RBC zondag inderdaad het kampioenschap binnensleept? De staf en de selectie gaan met de supportersbus mee naar Standdaarbuiten. Als we kampioen worden, zijn er vanaf 18.00 uur activiteiten gepland bij onze shirtsponsor Moeder Overste. We laten ons verrassen, maar eerst zorgen dat we dat feestje kunnen gaan vieren door te winnen.

Van der Woerdt kan zondag, naast de langdurig geblesseerde Eric Lankers, niet beschikken over Miel van Ginneken, die voor zijn studie op Mallorca verblijft. De inzetbaarheid van Wiebe de Kok is twijfelachtig.

 

Adres sportpark
Sportpark Hamel
Dr. Poelsstraat 4
4758 AN Standdaarbuiten




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd