Voorbeschouwing paasweekend

Gepost door:Remy // 2013-03-30 00:00:00 // 2798 keer bekeken

RBC heeft een druk paasweekend voor de boeg. De in februari afgelaste wedstrijden tegen DIOZ en SC Welberg worden ingehaald. Op zaterdag gaan de oranje-witten eerst op bezoek in Zegge (aftrap 17:00 uur) en op tweede paasdag staat om 14:30 uur het thuisduel tegen Welberg gepland.

Met nog slechts zes wedstrijden te gaan en zes punten voorsprong op achtervolger OMC kan RBC dit weekend grote stappen zetten richting het kampioenschap. Dat blijft immers het grote doel, want dat RBC gaat promoveren naar de vierde klasse lijdt geen twijfel. Daarvoor volstaat een plaats bij de eerste drie en theoretisch gezien kan die plek zelfs dit weekend al worden veiliggesteld. Dan zal RBC wel beide wedstrijden moeten winnen en moeten s maandags DIOZ en WDS19 punten laten liggen tegen respectievelijk SVC en PCP.

Het belangrijkste is uiteraard dat de zegereeks die na de winterstop is ingezet wordt volgehouden, dan volgt officile promotie vanzelf. Gemakkelijk zal dat niet worden. Van beide tegenstanders won RBC eerder dit seizoen met slechts n goal verschil. Trainer Erwin van der Woerdt gaf eerder al eens aan dat DIOZ n van de sterkere opponenten in de vijfde klasse C is. In de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Zegge kwam RBC op voorsprong via Eric Lankers, die later ook de 2-2 voor zijn rekening nam. In de slotfase wist Arman Grigorian de drie punten te redden. Op bezoek bij Welberg scoorde Mark van der Wegen op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd. RBC kreeg veel kansen op meer, maar wist geen afstand te nemen.

Net als RBC is ook DIOZ alweer vier duels zonder puntverlies. In het nieuwe jaar werd gewonnen van Welberg (3-2) en Rimboe (0-3). Opvallender is dat de club op eigen veld alleen punten morste tegen OMC (2-2) en de overige zes duels als winnaar afsloot. Waar DIOZ in 2013 pas twee wedstrijden speelde, heeft Welberg al zes duels in de benen. De laatste vijf daarvan werden echter verloren.

RBC ziet de twee duels tegemoet met een vrijwel fitte selectie. Miel van Ginneken en Eric Lankers zijn nog geblesseerd en Ruben Bus ontbreekt vanwege verplichtingen bij het D1-team.
Deze week zijn Anouar el Khassim en Edgar Wong weer aangehaakt, vertelt Van der Woerdt. Anouar is op de training uit de duels gebleven om het risico op vallen en contact te verminderen. Edgar heeft vrijdag nog een extra training afgewerkt om te testen hoe hij ervoor staat en dat ging goed. Donderdag hebben we overigens heerlijk getraind met twintig nieuwe ballen die door de supportersvereniging van RBC zijn geschonken. Wij zijn er klaar voor en rekenen op jullie steun!

De trainer gaat ook nog in op de mogelijkheid dat RBC kan terugkeren naar het stadion in Roosendaal. Het zou echt een hele grote stap zijn voor RBC om weer in het stadion te mogen spelen. Het stadion hoort bij RBC en geeft ons als vereniging de kans om door te groeien op alle fronten. Het geeft de club een prachtige uitstraling, waardoor spelers misschien eerder de stap naar RBC willen maken. Daarnaast zou het ons de kans bieden om rustig door te groeien in onze jeugdopleiding. Die gasten kunnen dan altijd trainen op een goed veld en op meerdere tijden. Ook op het gebied van sponsoring zijn er weer meer mogelijkheden en de supporters kunnen weer op hun vertrouwde plekje zitten. Daarbij komt een eigen kantine die je naar eigen sfeer kan invullen en met eigen inkomsten. Ik ben heel blij dat er mensen zijn waarbij RBC nog in het hart zit of waarvan na de herstart weer het hart is gaan kloppen voor ons clubje. Ik hoop echt dat het stadion weer een beetje van "ons RBC " wordt.

Gegevens sportpark DIOZ
Sportpark De Linden
Bosschenhoofdseweg 4
4735 RA Zegge




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd