Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing ZBC'97-RBC

Gepost door:Remy // 2013-03-22 00:00:00 // 2716 keer bekeken

Na PCP en TPO treft RBC zondag wederom een opponent uit de onderste regionen. De oranje-witten reizen af naar Zwijndrecht voor de confrontatie met ZBC97.

Eerder dit seizoen versloeg RBC ZBC in Wouwse Plantage met 6-1. Met de zevende zege op rij werd zo de eerste periodetitel veiliggesteld. Dergelijke uitslagen zijn geen uitzondering voor de club uit Zwijndrecht, resulterend in een doelsaldo van -48 na zestien duels. ZBC wist echter wel viermaal te winnen van naaste concurrenten en bezet met twaalf punten de tiende plaats op de ranglijst.

RBC heeft na de lange winterstop nog geen steek laten vallen, maar heeft ook weinig indruk gemaakt. Van PCP werd met het kleinst mogelijke verschil gewonnen en vorige week werd pas laat afstand genomen van TPO. Trainer Erwin van der Woerdt blikt terug op de wedstrijd in Moerdijk.
Ik vond de eerste helft een kopie van de wedstrijd tegen PCP, veel kansen en dan voornamelijk veel gemiste kansen. We speelden drie tempo's te laag en dat heeft te maken met de weerstand die je krijgt. Speel je in normaal tempo en ga jemaximaal twee keer raken in plaats van lopen met de bal, dan moet je over TPO heen kunnen walsen.Dat gebeurde echter niet en dan krijg je een vervelend wedstrijdbeeld.Eenrichtingsverkeer met af en toe een gevaarlijke uitval en dan zal je altijd zien dat die ene uitval net goed valt en dan krijg je nog een goal tegen ook. In de rust heb ik aangegeven dat we onszelf meer weerstand moesten geven door n of twee keer te gaan raken en het tempo op te schroeven.Uiteindelijk scoren we dan nog tweemaal. Het zegt genoeg over onze status dat TPO blij was met een 3-1 verlies. Ik was tevreden met het resultaat, niet met het vertoonde spel.

In de jacht naar wederom drie punten kan RBC in Zwijndrecht niet beschikken over de geblesseerden Eric Lankers, Miel van Ginneken en Anouar el Khassim. Edgar Wong is op de weg terug na zijn enkelkwetsuur, maar moet verstek laten gaan wegens werk. Achter de naam van Jesse Verbraak staat nog een vraagteken. De back heeft last van zijn knie.

Tot slot laat Van der Woerdt zijn licht schijnen over de nieuwe maatregelen die de KNVB deze week aankondigde voor het amateurvoetbal. De veranderingen vloeien voort uit de campagne waarin de voetbalbond oproept tot meer respect op en rond de velden. Met ingang van volgend seizoen krijgt een speler bij een eerste gele kaart een directe tijdstraf van tien minuten. Als gevolg hiervan worden gele kaarten niet op het wedstrijdformulier vermeld en volgt geen schorsing bij een tweede gele kaart. Alleen bij direct rood wordt de tuchtrechtelijke procedure in gang gezet. Van der Woerdt: Vooropgesteld ben ik van mening dat er na de incidenten wel iets moet gebeuren om dit gedrag uit te bannen. Ik heb alleen wel sterke twijfelsof deze maatregelen in de praktijk gaan werken. Volgens mij zitten er een hoop haken en ogen aan. Klein voorbeeld: Wie gaat deze tijdstraffen bijhouden? Wordt volgens mij heel onoverzichtelijk. Daarnaast wordt er over de hele wereld elf tegen elf gespeeld en gaan wij in Nederlandineens bijvoorbeeld negen tegen acht spelen omdat je in een contactsport - wat voetbal is -een overtreding hebt gemaakt. Een scheidsrechter kan een situatie niet altijd goed inschatten en als je dan als speler een gele kaart, dus tijdstraf ontvangt, omdat een tegenstander een schwalbe maakt, dan roept dat nog meer frustratie op dan dat nu het geval is. Daardoor krijg je misschien wel meer commentaar op de scheidsrechter!

Ik vind de tijdstraf ook te lang, zo vervolgt de trainer. Twee minuten moet lang genoeg zijn om af te koelen en na te denken over wat je fout hebt gedaan. Zo niet, dan moet je deze speler gewoon wisselen. Moet kunnen in lagere elftallen of bij de jeugd.En dan heb ik het nog niet gehad over de clubscheidsrechter op een lager niveau. Zijn die altijd even neutraal? Als iedereen gewoon normaal gedrag vertoontop en rond het veld moeten deze regels nietnodig zijn. Helaas is dit een maatschappelijk probleem en ben ik bang dat een tijdstraf dat niet gaat oplossen.

Gegevens sportpark
Sportpark Bakestein
Voltastraat 1
3335 KK Zwijndrecht




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd