RBC D1 verslaat koploper; D2 wint ruim van Halsteren

Gepost door:ForzaRbc // 2013-03-02 00:00:00 // 2818 keer bekeken

De jeugdopleiding van RBC heeft vandaag fantastische prestaties neergezet. Het D1-elftal van trainer/coach Ruben Bus trad aan tegen koploper Kloetinge D1 en won deze wedstrijd met 2-1. D2-hoofdcoach Mark Koops zag zijn team met 1-6 winnen bij Halsteren D2. Eerder in de competitie ging RBC D2 er nog metflinke cijfers af.

RBC D1 - Kloetinge D1 2-1
RBC D1 begon agressief aan het duel en hield de ruimtes klein. Kloetinge wilde alles vooral voetballend oplossen, maar door de enorme druk die de D1 gaf kon dit niet door de Zeeuwen bewerkstelligd worden. RBC kreeg in die fase dan ook zo'n vijf kansen. Van die vijf ging er slechts n in. Emiel Denissen wist de lopende Daan Claassens te bereiken die de bal onder de uitkomende keeper schoof.

RBC D1 probeerde in de tweede helft de goede fase vast te houden. Er werden enkele kleine kansen gecreerd. Na die fase nam Kloetinge het heft in handen en wist uiteindelijk ook de gelijkmaker te maken. De oranje-witten namen niet genoegen met een gelijkspel en gingen op jacht naar de overwinning. Na een goede actie van Rida el Jadouni werd hij in het strafschop gebied neergehaald. De scheidsrechter wees naar de stip. Rick Santbergen schoot de penalty onberispelijk raak. RBC D1 schuift met deze overwinning weer wat dichterbij koploper Kloetinge D1.


Klik hier voor het winnende doelpunt van Rick Santbergen

Halsteren D2 - RBC D2
De wedstrijd tegen Halsteren D2 was een goede testcase voor de mannen van trainer/coach Mark Koops om te kijken of zij daadwerkelijk in dit seizoen gegroeid zijn. Eerder werd in de thuiswedstrijd tegen Halsteren namelijk met 0-5 verloren.

Aan het eind van de wedstrijd stond RBC D2 dit keer aan de goede score met een grote uitslag. Het werd 1-6. RBC D2 neemt door de overwinning weer wat afstand van de onderste plaatsen.









Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd