Voorbeschouwing RBC-SC Welberg

Gepost door:Remy // 2013-02-23 00:00:00 // 2973 keer bekeken

RBCs laatste officile wedstrijd dateert inmiddels van 16 december 2012. Na een lange winterstop en meerdere afgelastingen staat er zondag weer een duel op het programma, al is het wederom onzeker of er afgetrapt kan worden. Mits de omstandigheden het toelaten speelt RBC op sportpark Rimboe tegen SC Welberg.

In de vorige voorbeschouwing (voor de uiteindelijk afgelaste wedstrijd tegen DIOZ) gaf trainer Erwin van der Woerdt aan de winterstop onder meer gebruikt te hebben om te evalueren welke spelers ook volgend seizoen deel zullen uitmaken van de selectie. Die gesprekken zijn blijkbaar prima verlopen, want op een enkeling na zal iedereen RBC trouw blijven. Daarnaast heeft de technische staf al enkele versterkingen op het oog.
We hebben de winterstop inderdaad ook gebruikt om het eerste half jaar te evalueren: speltechnische verbeterpunten, trainingsopkomst, speelminuten et cetera. Tijdens die gesprekken zijn we ook meteen richting volgend seizoen gaan kijken. Wie blijft er zeker, wie twijfelt en waarom en wie stoppen er? Die gesprekken heb ik samen met Eric Lankers en Gommy Nooyens gevoerd. Alleen van Jelte van Son is het zeker dat hij stopt. Hij ondervindt te veel last van een rugblessure, waardoor hij niet voluit kan trainen. Daarnaast hebben wij aangegeven dat we niemand wegsturen, omdat RBC niet had bestaan als deze spelers niet de uitdaging waren aangegaan. Aan de spelers die nu weinig spelen hebben we wel het advies gegeven om uit te kijken naar een andere club. Blijven ze, dan is dat prima, maar op een hoger niveau en met betere spelers erbij wordt de speelkans niet veel groter. 85% van de huidige spelers blijft zeker en er zijn er twee die twijfelen. Voor 1 maart moeten zij aangeven wel/niet voor RBC te willen spelen. Maar ik hoop dat zij ook volgend seizoen nog bij ons spelen.

De selectie is nu erg smal en bij blessures zijn we kwetsbaar, daarom moeten er spelers van niveau bijkomen, vervolgt Van der Woerdt. Er zijn al een aantal gesprekken geweest met nieuwe spelers en dat heeft geleid tot drie toezeggingen. Namen maken we nog niet bekend, omdat deze spelers bij hun huidige vereniging nog niet kenbaar hebben gemaakt dat ze naar RBC gaan.

Eerder dit seizoen was RBC heer en meester tegen Welberg, maar vanwege het missen van vele kansen bleef het spannend. Uiteindelijk werd een 0-1 zege over de streep getrokken. Zoals ook in recente oefenwedstrijden te zien was, lijkt de ploeg soms nog steeds moeite te hebben zichzelf te belonen. Het zou lekker zijn als je elke kans die je krijgt ook scoort. Helaas werkt het zo niet. Dat kan te maken hebben met rust voor de goal. Soms hoeft de bal niet ineens te worden geschoten, is een kapbeweging en een schot rustig naast de keeper voldoende. Op de training worden er ook kansen gemist. Het enige dat je kan doen is erop hameren dat je hongerig moet zijn om een goal te maken, ook op een training. Maaskant noemde dat "geil zijn voor de goal". Mooie uitspraak hoor, hoef je niks meer uit te leggen aan een speler.

Of de wedstrijd tegen Welberg doorgang kan vinden is gezien de weersverwachtingen echter hoogst onzeker. Ik hoopte dat we eindelijk weer eens voor het echie konden spelen, maar wederom wordt het twijfelachtig. Vandaag is de D2 bij Rimboe ook afgelast, dus het veld zal er niet heel goed bij liggen. Wij zijn er klaar voor, hebben dinsdag op een goed veld kunnen trainen. Donderdag was het veld aan het eind van de training hard, maar we hebben op omschakeling en op afwerken getraind. We zijn er dus klaar voor.

RBC zal het sowieso moeten stellen zonder Eric Lankers, Miel van Ginneken en Ivo Vergouwen. Eric Lankers is begonnen met zijn revalidatie van zijn kruisbandblessure, Miel van Ginneken is al langdurig geblesseerd aan zijn enkel en Ivo Vergouwen is deze week begonnen met hersteltraining van zijn enkel op het veld. Hij heeft geen reactie gehad op deze training, maar Welberg komt nog te vroeg.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd