Voorbeschouwing DIOZ-RBC

Gepost door:Remy // 2013-02-01 00:00:00 // 3035 keer bekeken

Als de weersomstandigheden het toelaten hervat RBC zondag de competitie in de vijfde klasse C. De koploper gaat op bezoek bij DIOZ.

Door de afgelasting van vorige week heeft de winterstop voor RBC ruim anderhalve maand geduurd. Die winterstop bleek een welkome onderbreking voor trainer Erwin van der Woerdt.
Ik was er wel even aan toe, ja. De aanloopperiode heeft veel tijd en energie gekost en dan denk je dat dat wel wegvalt als je bezig bent tijdens het seizoen. In de praktijk blijkt dat wel anders. Ook nu zijn er nog veel vergadermomenten om het reilen en zeilen van het eerste elftal en de jeugd in goede banen te leiden. Het voelde voor mij als een korte vakantie om even niet met voetbal bezig te zijn en alle aandacht aan het gezinnetje te kunnen geven.

Ook kan je als trainer en staf tijdens de winterstop de eerste helft evalueren en nieuwe doelen en verbeterpunten voor de tweede seizoenshelft op papier zetten, vervolgt Van der Woerdt. Daarnaast hebben we met alle spelers een individueel gesprek gevoerd om de prestaties als team en als speler te evalueren en we hebben ook alvast naar het volgende seizoen gekeken om in kaart te brengen wie er blijft, wie twijfelt en wie er stopt. Dus al met al een welkome en nuttige onderbreking van het seizoen. Alleen hebben we de pech gehad dat er een berg sneeuw is gevallen en we dus beperkt werden in de trainingen.

Die sneeuwval maakte de velden onbespeelbaar, waarna RBC uitweek naar de zaal. Wij hebben prima kunnen trainen in de zaal. Er zijn clubs die niks tot weinig doen in deze periode. Of clubs die gaan spinnen, aquajoggen, fitnessen. Wij hebben ons gericht op het meest functionele alternatief en dat is voetballen in de zaal. Natuurlijk word je beperkt in de ruimte, maar je ziet dat de spelers zich snel aanpassen. Op den duur ben je wel weer klaar met de kleine ruimte en ik ben dan ook blij dat we deze week twee keer op het veld hebben getraind en afgelopen zondag nog een wedstrijd hebben gespeeld.

Zondag treft RBC met DIOZ de huidige nummer drie van de ranglijst, al moet gezegd worden dat WDS en SVC evenveel punten hebben en dat nummer zes SC Welberg, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, de club uit Zegge zelfs nog voorbij kan steken. Eerder dit seizoen wist RBC tegen DIOZ een nipte zege te behalen. Na een slechte eerste helft van RBC-zijde stond het 2-2. Eric Lankers was twee keer trefzeker, maar door persoonlijke fouten moest de thuisploeg ook twee tegengoals toestaan. In de tweede helft kwam RBC beter voor de dag, maar werd kans op kans gemist. Vlak voor tijd wist invaller Arman Grigorian alsnog met een goede goal de drie punten te redden. DIOZ was inderdaad n van onze lastigste tegenstanders, beaamt Van der Woerdt. Maar in de laatste tien minuten hadden we nog vijf uitgespeelde kansen en hadden we uit moeten lopen naar een grotere uitslag. Ik verwacht ook nu weer een fel DIOZ dat graag de duels wil spelen. Alle clubs willen nog steeds heel graag van ons winnen. Wij staan niet voor niks bovenaan en moeten elke week weer laten zien dat we de gretigheid hebben kampioen te willen worden. Dat betekent dat je van iedereen moet winnen.

Afgelopen week kreeg RBC een domper te verwerken, toen spelmaker Ivo Vergouwen een enkelblessure opliep tijdens de training. Gevreesd wordt dat hij minstens zes weken niet inzetbaar is. Van der Woerdt: De blessure van Ivo is een tegenvaller. Het is te hopen dat zijn enkel snel herstelt, maar voorlopig zijn we hem wel even kwijt. Anders dan in het profvoetbal kennen de amateurs geen winterse transferperiode. Internationale overschrijvingen zijn echter wel mogelijk in de maand januari. Ondanks de krappe selectie heeft RBC nooit overwogen om spelers uit bijvoorbeeld Belgi te halen. We moeten het doen met de mensen die er nu zijn. Ruben Bus (tevens trainer RBC D1) is de enige speler die erbij is gekomen. Hij is nu ook speelgerechtigd.

Behalve Vergouwen mist RBC nog steeds de geblesseerden Eric Lankers en Miel van Ginneken. De inzetbaarheid van Nick Smit is twijfelachtig.

Gegevens sportpark
Sportpark De Linden
Bosschenhoofdseweg 4
4735 RA Zegge




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd