Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Gemeente Roosendaal gooit RBC-stadion in verhuur of verkoop

Gepost door:ForzaRbc // 2012-12-06 00:00:00 // 3093 keer bekeken

Het hele project Stadsoevers van de gemeente Roosendaal is in duigen gevallen. Er komt, naast alle andere projecten,ook definitief geen evenementenhal naast het RBC-stadion.

Wethouder Toine Theunis wacht niet langer met het RBC-stadion en wil het verhuren of verkopen. "Het is tijd dat er leven in komt. Dat de lichten er aan gaan en de kachel gaat branden," zo laat hij weten tegenover BN De Stem.

Binnen enkele weken komt het stadion in de etalage. "In de verhuur zo'n tien duizend euro per maand, want dat betalen we momenteel als aflossing. Of verkopen voor 1,7 miljoen euro, want dat is nog de boekwaarde op dit object, nadat we er in 2011 2,3 miljoen af hebben gehaald. Overigens: Als er 1,5 miljoen wordt geboden, kunnen we natuurlijk altijd praten..".

Hierbij zijn niet meteen de plannen van de wielerbaan van de kaart. "Stel dat we het verhuren voor een jaar of drie, dan kun je dat wielerplan best nog ontwikkelen. Want voor het zo ver is dat je er kunt gaan bouwen, ben je die drie jaar wel verder."

Het regionaal wielerplan ligt echter nog niet op tafel. Ook Ruchpen en de gemeente Woensdrecht hebben interesse. Er is een provinciale subsidie van twee miljoen euro mee gemoeid. "We zijn met elkaar in contact. Het heeft geen zin drie plannen in te dienen. Maar je moet ook nuchter zijn in deze tijden: Als er een koper komt die een rele prijs voor het stadion biedt, dan moet je toehappen. Ja, dan is meteen ook dat wielerplan voor ons van de baan. Dat is dan maar zo."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd