RBC D1 wint Roosendaalse derby; RBC D2 verliest van Hoeven

Gepost door:ForzaRbc // 2012-11-17 00:00:00 // 3015 keer bekeken

RBC D1 heeft vandaag de rode lantaarn overgedragen aan RSC Alliance. Op bezoek bij Alliance won de ploeg van trainer/coach Ruben Bus met 0-2.

Vanaf de eerste minuut nam RBC het heft in handen op sportpark Kortendijk. De oranje-witten kregen enkele mooie kansen, maar steeds was het schot niet goed of werd het geblokkeerd. Negen minuten voor de rust nam RBC dan toch de verdiende voorsprong via Rick Santbergen. Hij vierde zijn goal, net als afgelopen weekend Dries Mertens dat deed, door een hole-in-one te slaan bij de cornervlag.

Ook na de rust was RBC de betere ploeg, maar ging het niet goed om met de geboden kansen. Zo zag de spits van RBC, nadat hij de keeper had omspeelt, zijn ingeschoten bal van de doellijn gehaald worden. Alliance bleef er daarom in geloven, maar goed verdedigend optreden van de oranje-witten belette het de thuisploeg de gelijkmaker te produceren.

Vlak voor tijd werd alsnog de 0-2 op het scorebord gebracht door Arthur Barskaja. De speler, die eigenlijk voor de D2 uitkomt, wist uit de draai vier verdedigers van Alliance en de keeper te verschalken. Na de 0-2 was het verzet gebroken en een hogere score lag voor het grijpen. De kansen die RBC D1 kreeg werden echter voorlangs of recht op de keeper afgeschoten.

Door de 0-2 overwinning stijgt RBC D1 twee plaatsen op de ranglijst. Alliance is nu de nummer laatst. Ook Beek Vooruit laat RBC achter zich. De D1 speelt nog wel vier inhaalwedstrijden.

Hoeven D1 - RBC D2 9-1
RBC D2 heeft de goede lijn van de afgelopen weken geen goed gevolg kunnen geven. Op bezoek bij Hoeven werd het 9-1. RBC D2 zakt daarmee naar de negende plaats op de ranglijst.