Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing OMC-RBC

Gepost door:Remy // 2012-11-10 00:00:00 // 2911 keer bekeken

Na negen competitiewedstrijden heeft RBC een voorsprong van tien punten op de nummer vier. Een plaats in de top drie, aan het eind van het seizoen goed voor promotie naar de vierde klasse, is dus zo goed als zeker. Een kampioenschap zou het eerste jaar na de doorstart echter extra glans geven. RBC is goed op weg en nog slechts n club lijkt roet in het eten te kunnen gooien. Juist die club, OMC uit Dordrecht, is zondag de tegenstander.

SC OMC (OSS Merwesteijn Combinatie) is in 2001 ontstaan uit een fusie van de clubs OSS (opgericht in 1915) en DVV Merwesteijn (uit 1919). Sinds 2006 komt de vereniging onafgebroken uit in de vijfde klasse. Voor dit seizoen is bij OMC echter de ambitie uitgesproken om te promoveren, het liefst met een kampioenschap. Dat laatste zal lastig worden, de achterstand op RBC bedraagt nu vijf punten, maar dat OMC een grote kanshebber is voor een promotieplaats is inmiddels wel duidelijk.

OMC verloor bij Rimboe (3-2) en liet punten liggen op bezoek bij DIOZ (2-2), maar wist de overige zeven duels te winnen. Lastige tegenstanders als SVC en WDS19 werden met 3-2 verslagen en in de overige wedstrijden werd flink aan het doelsaldo gewerkt, met een 15-0 tegen ZBC97 als uitschieter.

Tegen OMC zal RBC de klus moeten klaren zonder trainer Erwin van der Woerdt. De trainer is voor een duel geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen SVC vorige week. Wat was daar precies aan de hand? Van der Woerdt: David Van Kiel kreeg een duw van de trainer van SVC, omdat hij stond mee te luisteren naar de tactische aanwijzingen die de spits van SVC doorkreeg. David mocht daar gewoon staan, hij stond immers in het veld. De scheidsrechter had niks gezien, maar David kreeg wel een waarschuwing van hem. Ik vroeg aan de scheidsrechter of dat zomaar kon, een speler wegduwen. Ik vind dat namelijk onacceptabel. Ik heb daarna de rest van de staf bij de scheidsrechter weggehouden en heb alleen tegen hem gezegd je hebt het niet gezien, laat maar, ga nu maar weer fluiten. En dat was schijnbaar teveel.

Zoals elke week liet de trainer voor ons ook zijn licht schijnen over de vorige wedstrijd. SVC werd met 3-1 verslagen, na een ruststand van 1-0. SVC speelde zoals wij het verwacht hadden, agressief en loerend op een counter. Tactisch stonden ze iets anders dan verwacht. Ik was over een aantal zaken niet tevreden, er was te weinig beweging op het middenveld en onze buitenspelers werden te weinig in het spel betrokken. In de rust hebben we een aantal spelers op een andere positie gezet en dat pakte goed uit.

Nick Smit stichtte na zijn invalbeurt veel gevaar tegen de ploeg uit Standdaarbuiten en dat was niet voor het eerst dit seizoen. De aanvaller lijkt aanspraak te maken op een basisplaats. Nick viel zeker goed in, en in andere wedstrijden ook. Voor een trainer hartstikke fijn om zo'n speler nog te kunnen brengen. Hij heeft met Redouane el Allaoui een geduchte concurrent, maar zo moet je dat niet willen zien. Wij hebben elkaar hartstikke hard nodig en Nick klopt zeker aan de deur. De ene week blinkt de ene speler uit en de andere week weer een ander. Wij zijn ook niet afhankelijk van n spits als het om doelpunten maken of assists gaat. Een groot gedeelte van de selectie heeft al gescoord.

De wedstrijd tegen OMC begint om 14.00 uur. Miel van Ginneken en Eric Lankers zijn er dan niet bij vanwege knieblessures.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd