Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-SVC

Gepost door:Remy // 2012-11-02 00:00:00 // 3507 keer bekeken

Na twee maanden zit eenderde deel van de competitie in de vijfde klasse C er alweer op. Zondag wordt een start gemaakt aan de tweede periode. RBC speelt thuis tegen SVC.

De oranje-witten staan er uitstekend voor met louter overwinningen en vijf punten voorsprong op nummer twee OMC. Begint een ongeslagen kampioenschap al een issue te worden in de spelersgroep?
Ik heb het er deze week met enkele spelers over gehad en het zou toch wel een fantastisch resultaat zijn als dat gebeurt, bekent trainer Erwin van der Woerdt. Als je dat wil, mag je geen moment verslappen en moet je elke week alles geven. Wij zijn namelijk zelf onze grootste tegenstander. Overschatting en onderschatting liggen op de loer, maar ik zal ervoor waken dat dat niet gebeurt. Al heeft een trainer slechts 10% invloed als de wedstrijd bezig is.

Vorige week startte RBC indrukwekkend in het uitduel tegen Rimboe. Met veel druk naar voren en goed samenspel werd in een kwartier tijd een 0-4 voorsprong bereikt. Langs de kant werd door sommigen gevreesd voor een monsterscore, wat wellicht wat ongelukkig zou zijn ten opzichte van de gastheer. Uiteindelijk leek RBC wat gas terug te nemen en stond het na negentig minuten 2-5. Als je na zestien minuten met 4-0 voor staat, ga je er als trainer en als publiek eens lekker voor zitten. Ik dacht: waar gaat dit eindigen? Alleen stokte de teller bij vier, doordat we onbewust toch een stapje terug deden. In de rust probeer je dat te herstellen door een nieuwe doelstelling neer te zetten voor de tweede helft. Of het nou Rimboe is of SVC, als je een monsterscore kan maken moet je het niet laten. Men ging in de tweede helft echter iets te vaak voor eigen succes en er was te weinig overzicht en rust voor de goal. Slechte tweede helft zegt men dan, natuurlijk was ik ook niet tevreden, maar je creert nog wel acht opgelegde kansen.

Na de achtste competitieoverwinning op rij werd bekend dat RBC in de volgende ronde van het bekertoernooi is gekoppeld aan eersteklasser Vlissingen. Appeltje eitje h腒, aldus Van der Woerdt met gevoel voor ironie. Ik had liever een mindere tegenstander gehad om weer een ronde verder te komen. Vlissingen heeft aardig wat individuele kwaliteit met allerlei spelers die hoofdklasse-waardig zijn. Het blijft echter wel bekervoetbal en er is altijd een kans om te winnen. Als we tien keer tegen Vlissingen spelen, verliezen we waarschijnlijk negen keer en met een beetje geluk kunnen we een keer winnen. Kijk maar naar Ajax, PSV en NAC, dat was niet overtuigend, maar ze winnen wel. Aan de andere kant verliest Eindhoven maar liefst met 6-1 van een amateurclub.


Het bekertoernooi is echter van latere zorg. Eerst moet RBC weer aan de bak in competitieverband. Voetbalvereniging Standdaarbuitense Voetbal Club (opgericht in 1938) bezet momenteel de vijfde stek op de ranglijst. De ploeg zou echter nog een plaatsje kunnen stijgen als het de inhaalwedstrijd tegen Val Aan weet de winnen. Dat duel werd eerder in het seizoen gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Vorig seizoen eindigde SVC als derde en ook nu lijkt het n van de sterkere teams in competitie. Alleen de uitduels tegen DIOZ en OMC werden (nipt) verloren.

Behalve Eric Lankers kan Van der Woerdt nog niet beschikken over Nick Maas en Miel van Ginneken. Maas is wel op de weg terug, terwijl Van Ginneken een MRI-scan moet laten maken van zijn knie.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd