Reportage: Eric Lankers

Gepost door:ForzaRbc // 2012-10-19 00:00:00 // 3044 keer bekeken

Het is zondag 14 oktober 2012, RBC kan de eerste prijs sinds oktober 2006 in de wacht slepen. Wr een periodetitel. De wedstrijd tegen ZBC'97 is al enige tijd bezig, wanneer een aantal supporters op het verhoogde terras zich omdraait richting de ingang van het sportpark. Eric Lankers komt, met ondersteuning van zijn krukken, het sportpark binnengelopen. Enkele familieleden vergezellen hem. Een aantal supporters duikt meteen op hem af om te vragen hoe het met hem gaat. Als je hem zo ziet lopen zou je kunnen denken dat hij binnen enkele weken weer op het veld te bewonderen valt. Die vrijdag daarvoor verandert echter alles. De aanvoerder krijgt het vreselijke bericht dat naast zijn knieband ook zijn kruisband is afgescheurd. Einde seizoen voor hem. RBC en Eric Lankers blijken geen gelukkig huwelijk te zijn. Ook in zijn eerste periode bij de toenmalig betaald voetbal organisatie RBC Roosendaal scheurde hij zijn kruisband. Het betekende einde verhaal voor zijn korte loopbaan als profvoetballer.

Lankers en familieleden zijn inmiddels richting de dug-out van RBC gelopen. Het is een gemakkelijke middag voor de ploeg van trainer/coach Erwin van der Woerdt. Met weinig inspanning wordt de periodetitel in de wacht gesleept middels een 6-1 overwinning. De spelers krijgen bloemen uitgereikt van de supportersvereniging van RBC en worden toegezongen door de fans. Ook Lankers heeft zich bij de spelers gevoegd. Voor hem is er een persoonlijk onthaal. Hij pakt beide krukken, tilt ze in de lucht en maakt een klapgebaar.


Eric Lankers en Zakaria ben Slimane maken een dolletje na het behalen van de eerste periodetitel.

Daarna heeft hij alle tijd om een praatje te maken met de supporters. Op Twitter liet hij eerder aan een supporter weten dat hij nog niet zeker was of hij volgend seizoen weer aan de aftrap verschijnt. ''Ik reageerde misschien wat gemotioneerd, ik weet het gewoon nog niet. Ik heb deze blessure al eerder gehad in mijn eerste periode bij RBC Roosendaal.'' Aan dezelfde knie? ''Ja, aan dezelfde knie.'' Even later komt hij met de echte reden waarom hij overweegt te stoppen. ''Het probleem is dat bij een derde keer het chronisch wordt. Daarom twijfel ik of het wel verstandig is om volgend seizoen aan de aftrap te verschijnen. Ik ben niet zo lang geleden begonnen aan mijn nieuwe baan en dan is het balen dat dit nu net is gebeurd. We bekijken het over een aantal maanden wel. We moeten gewoon kijken hoe het loopt en dan hak ik de knoop door. Ik ben er sowieso bij aan de zijlijn,'' zo besluit hij.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd