Voorbeschouwing RBC-ZBC'97

Gepost door:Remy // 2012-10-13 00:00:00 // 2924 keer bekeken

Nog geen twee maanden na de eerste officile wedstrijd heeft RBC de eerste prijs voor het grijpen. Een overwinning tegen ZBC97 is genoeg om de eerste periodetitel op te eisen. De eerste periode wordt gespeeld over acht wedstrijden en na zes duels heeft RBC een voorsprong van vijf punten op achtervolger OMC. De club kan zich opmaken voor een feestje.

De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt kan nog altijd bogen op een honderd procent score. Hoewel RBC de gedoodverfde titelkandidaat was en blijft in de vijfde klasse C is dat een puike prestatie voor een bij elkaar geraapt team, dat wekelijks zeer gemotiveerde en over het algemeen verdedigend ingestelde tegenstanders treft. Kritische kanttekening die geplaatst moet worden is dat het RBC vorige week erg veel moeite kostte om het toch niet al te sterke PCP aan de kant te zetten.
Wij speelden tegen PCP onze slechtste wedstrijd van het seizoen, zo draait Van der Woerdt er niet omheen. Er werden veel verkeerde keuzes gemaakt en het was natuurlijk een rare wedstrijd met veel onderbrekingen. Maar als je zelfs de slechtste wedstrijd wint met 2-0 mogen we alleen tevreden zijn met de winst en moeten we zondag weer hard strijden om ook goed voetbal te laten zien.

ZBC lijkt de ideale tegenstander om dat te bewerkstelligen en om aan het doelsaldo te werken. De Zwijndrecht Bakestein Combinatie kreeg al 37 tegendoelpunten om de oren, waarvan vijftien in de wedstrijd tegen OMC. Alleen tegen hekkensluiter Val Aan werden drie punten gepakt (6-3). Vorige week kreeg ZBC echter met 1-4 klop van TPO, ook bepaald geen hoogvlieger, dat in de vijf duels daarvoor slechts tweemaal had gescoord. Van der Woerdt: Gezien de stand van de ranglijst en het aantal tegendoelpunten moeten we op zoek gaan naar veel goals. Dat is elke week het streven, maar tot nu toe is het nog niet gelukt om een echt grote score neer te zetten.

De tegenstander uit Zwijndrecht heeft het dus zwaar in deze competitie, maar zal ongetwijfeld blij zijn dat het berhaupt meedoet. Twee seizoenen geleden was ZBC nog een goede middenmoter in de vierde klasse. De selectie werd echter te krap en vorig jaar was er geen zondagelftal. Daarnaast ging de club bijna ten onder aan financieel wanbeleid. Pas in april van dit jaar werd duidelijk dat ZBC kon blijven bestaan. Er werd opnieuw een zondagteam opgericht, dat bij gebrek aan een oefenmeester werd getraind door Adil Auassar, voetballer van De Graafschap en voorheen onder contract bij Feyenoord.

Alle statistieken wijzen erop dat RBC zondag de eerste officile prijs gaat pakken sinds oktober 2006, toen de club de tweede periodetitel in de Jupiler League voor zich opeiste. Destijds werd dat succes niet uitbundig gevierd, omdat het kampioenschap het grote doel was. Elke prijs is er n en dit kan de eerste zijn. Daar moet je vol voor willen gaan, aldus Van der Woerdt. Dit is een teken dat we op de goede weg zijn,want het uiteindelijke doel is en blijft het kampioenschap. Maar als dit een reden voor een feestje is, moeten we dat zeker niet laten liggen.

Van der Woerdt zal het de rest van het seizoen moeten stellen zonder zijn aanvoerder Eric Lankers, die in de wedstrijd tegen DEVO zijn kruisband heeft afgescheurd. Rechtsachter Nick Maas liep afgelopen dinsdag een hamstringblessure op.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd