Voorbeschouwing PCP-RBC

Gepost door:Remy // 2012-10-06 00:00:00 // 3112 keer bekeken

Aanstaande zondag reist RBC voor de tweede keer dit seizoen af naar Breda. Op de eerste speeldag werd WDS19 er met 4-6 verslagen, nu is PCP de tegenstander.

PCP is de huidige nummer acht op de ranglijst. De club degradeerde vorig jaar uit de vierde klasse, maar heeft met een sterk gewijzigde selectie duidelijk zijn draai nog niet gevonden op het laagste niveau. Er werd verloren van SVC, OMC en WDS. PCP verzamelde tot dusver zes punten, middels overwinningen op hekkensluiter Val Aan (0-7) en nummer elf TPO (0-1).

De entree van RBC in de vijfde klasse verloopt een stuk beter. De ploeg rijgt onverstoorbaar de overwinningen aaneen. Vorige week tegen DEVO liep RBC uit naar een 5-1 zege, nadat het bij rust slechts 1-0 was.
We hadden met rust al 4-0 voor moeten staan en ik had gehoopt op een nog hogere uitslag, zegt trainer Erwin van der Woerdt. DEVO speelde minder verdedigend dan de andere tegenstanders, wat automatisch betekent dat je meer ruimte krijgt. En zo scoorden we ook de eerste goal, vanuit een snelle counter. Als we te veel tijd hebben voor de goal hebben sommige spelers het moeilijker dan wanneer ze snel een keuze moeten maken. Tegen PCP moeten we weer op zoek gaan naar een snelle goal.

Zon snel doelpunt viel bijvoorbeeld afgelopen dinsdag, toen RBC oefende tegen SC Gastel. Het duel met de derdeklasser eindigde in 3-3, op papier een mooie uitslag. Op papier mooi, maar over negentig minuten gezien hadden we eigenlijk moeten winnen. Ook nu werden er grote kansen gemist, maar ook tegen hoger niveau creren we ze wel. En we scoorden al in de derde minuut uit een prachtige aanval over links. We krijgen wel twee onnodige goals tegen, dat mag niet gebeuren. De reserves hebben weer minuten gemaakt en er speelden weer een aantal spelers op andere posities. Een zeer nuttige wedstrijd met een goed resultaat.

Ondanks twee goede wedstrijden was het geen gelukkige week voor RBC. Een fikse tegenvaller was het uitvallen van Eric Lankers. De aanvoerder, net terug na een kuitkwetsuur, blesseerde tegen DEVO zijn knie. Van der Woerdt: Eric blokte een bal met zijn rechterbeen en kwam verkeerd neer of kreeg een tik van de tegenstander. Dinsdag bleek Lankers knieband gescheurd. Daarnaast bestond de vrees voor een gescheurde kruisband, maar vanwege vochtophoping in het gewricht kon dit niet met zekerheid worden vastgesteld. Hij is vrijdag bij Axis geweest en nu voelde de fysiotherapeut zijn kruisband wel aanslaan. Het is nu afwachten hoe stabiel zijn knie aanvoelt na de vier weken die er voor een gescheurde binnenband staan. Voorlopig heeft hij vier weken een brace en houden we zijn spieren op peil met een compex.

Is Van der Woerdt bang dat zijn selectie misschien te krap zou kunnen zijn als er gaandeweg het seizoen meer blessures en schorsingen volgen? Tot nu toe hebben we nog geen spierblessures gehad en valt het mee met het aantal gele kaarten. Dat moet zo blijven en heeft te maken met de manier van trainen en spelen. We hebben goede vervangers op de bank en moeten het met deze selectie doen. Goed naar je lichaam luisteren en geen domme gele kaarten oplopen, dan kan je voorkomen dat we krap in de spelers komen te zitten.

Op Lankers na kan Van der Woerdt zondag over de volledige selectie beschikken. Er waren er twee ziek deze week, maar die zijn zondag wel weer fit, aldus de trainer.

Gegevens sportpark PCP:
Sportpark Lage Kant
Lage Kant 1
4817GE Breda




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd