Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing RBC-DEVO

Gepost door:Remy // 2012-09-29 00:00:00 // 3213 keer bekeken

RBC is goed uit de startblokken gekomen. Na vier speelronden leverde dat de koppositie op in de vijfde klasse C. RBC won de topper van sc Welberg en zag medekoplopers SVC en OMC verliezen. SVC ging ten onder bij DIOZ (2-1), terwijl Rimboe de punten thuis hield tegen OMC (3-2).

RBCs overwinning op sc Welberg was weliswaar nipt (0-1), maar de ploeg maakte een geconcentreerde indruk en had de wedstrijd volledig onder controle. Trainer Erwin van der Woerdt:
Het was voor ons afwachten hoe Welberg zou gaan spelen: medekoploper, ook ongeslagen en ze hadden aardig gescoord de laatste weken. Ik was benieuwd of ze wat verder van de goal zouden spelen dan dat onze vorige tegenstanders deden. Niet dus, ook Welberg gokte op de counter. Ik vond dat wij vanaf het begin de toon hebben gezet door snel druk te zetten en het baltempo hoog te houden. Het was wachten op de eerste goal. Voordat het seizoen begon heb ik de groep aangegeven dat dode spelmomenten belangrijk worden dit jaar. Ook nu scoren we weer uit een corner. In de rust heb ik de groep een compliment gegeven over het spel, alleen wel gezegd niet tevreden te zijn met die 1-0 en dat we op zoek moesten gaan naar meer goals.

Die goals kwamen er uiteindelijk niet, terwijl er voldoende mogelijkheden lagen om de score uit te breiden. Ook eerder in het seizoen leek RBC soms moeite te hebben een wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien.
Het lijkt of alle keepers hebben besloten om hun beste wedstrijd tegen RBC te keepen, zegt Van der Woerdt. Ik zie de meest onmogelijke reddingen voorbij komen. We creren genoeg kansen en elke wedstrijd had de uitslag een stuk hoger uit moeten vallen gezien dat aantal kansen. We moeten rustiger blijven voor de goal. Nu is de afwerking vaak te wild en de bezetting voor de goal niet altijd goed bij de voorzetten aan de zijkant. Maar zolang we ze blijven creren maak ik me nog geen zorgen, je moet jezelf alleen wel belonen en het wordt tijd dat wij ook een keer een grote uitslag neerzetten.

Tegen Welberg hield RBC voor de derde keer de nul in zeven officile wedstrijden. In de andere duels kregen de oranje-witten telkens minstens twee tegendoelpunten om de oren. Vorige week maakte de defensie daarentegen een zeer degelijke indruk. Begint de puzzel in elkaar te vallen?
Voor een keeper en de laatste linie is de nul houden net zo belangrijk als scoren voor een spits. Het wordt inderdaad steeds duidelijker hoe we bijvoorbeeld tegen twee spitsen of drie spitsen moeten verdedigen en opbouwen. Dat soort zaken heeft zijn tijd nodig en we spelen soms met drie achterin en soms met vier en dan maakt het ook nog uit wie er op welk positie speelt, omdat iedere speler het weer anders invult.

Aanstaande zondag komt RBC in actie tegen DEVO uit Bosschenhoofd. DEVO (Door Enige Vrienden Opgericht) won dit seizoen haar beide thuiswedstrijden, tegen hekkensluiter Val Aan en nummer elf TPO. Op vreemde bodem werden echter geen punten gepakt bij OMC en WDS19. We vinden DEVO terug op de zevende stek op de ranglijst. De laatste twee seizoenen finishte DEVO ook in de middenmoot; vorig jaar achtste, het jaar ervoor zevende. Voor de confrontatie van zondag is de selectie van RBC zo goed als compleet, al heeft Eric Lankers deze week aangepast getraind als gevolg van zijn kuitblessure. Miel van Ginneken heeft last van zijn rug.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd