Voorbeschouwing RBC-DIOZ

Gepost door:Remy // 2012-09-14 00:00:00 // 3174 keer bekeken

Samen met drie andere clubs is RBC zonder kleerscheuren de eerste twee speelronden van de competitie doorgekomen. Zondag zal men in de Wouwse Plantage proberen de ongeslagen status te behouden. DIOZ (Door Inspanning Ontspanning Zegge) komt op bezoek.

De gasten uit Zegge, opgericht op 1 april 1938, wisten tot nu toe vier punten te vergaren. De competitie werd gestart met een 1-1 gelijkspel bij TPO, dat een speelronde later weinig in te brengen had tegen RBC. Vorige week was DIOZ een flinke maat te groot voor onze vrienden van Rimboe: 8-1. In het bekertoernooi wist de club uit Zegge weliswaar te winnen van DIVO en Kruiningen, maar moest het het onderspit delven tegen de uiteindelijke groepswinnaar SC Kruisland.

Zoals elke week kijkt RBC-trainer Erwin van der Woerdt voor ons terug op de vorige wedstrijd. Zijn ploeg zette vorige week het Moerdijkse TPO met 3-0 opzij. Het was wederom een warme dag, veel supporters, mooie sfeer en dan hoop je een grote uitslag neer te kunnen zetten. 3-0 is natuurlijk een overtuigende overwinning, maar als je naar het spelbeeld kijkt had er meer ingezeten. Het was erg druk rondom de zestien meter en uiteindelijk gaat het om de laatste bal. Met kunst- en vliegwerk bleef TPO nog lang overeind. Belangrijkste is dat je snel een doelpunt maakt, lukt dat niet, dan moet je niet te gehaast op zoek gaan naar die goal, maar geduld bewaren en de bal snel rondspelen. En dat hebben we gedaan. Dat TPO de schade nog enigszins kon beperken had het vooral aan de doelman te danken. Of Van der Woerdt zijn naam al heeft genoteerd? Die keeper pakte een aantal goede ballen, maar het zegt genoeg dat een keeper zich kan onderscheiden. Dat betekent dat hij veel te doen heeft gehad en als hij er dan een paar pakt valt dat op. Alleen had hij er drie tegen en onze keeper nul.

Tegen TPO kon de trainer niet beschikken over verdediger David van Kiel, die vanwege familieomstandigheden ontbrak. RBC speelde met een 3-4-3-formatie. Van der Woerdt: We hebben al vaker met drie verdedigers gespeeld, om zo een extra man naast Eric Lankers op het middenveld te krijgen, waardoor we meer voetballende mogelijkheden krijgen en sneller druk kunnen geven. We hebben achterin niks weggegeven tegen TPO. Complimenten aan de laatste linie, ze hebben zeer gedisciplineerd gespeeld.

Van der Woerdt werkt met een selectie van achttien spelers, die hij logischerwijs niet allemaal even goed kende voordat het seizoen begon. Zijn er jongens die hem hebben verrast deze eerste weken? Ik heb maar enkele spelers daadwerkelijk aan het werk gezien vorig seizoen en heb misschien wel zestig spelers gesproken en uiteindelijk wilden deze spelers de uitdaging aangaan. Vanuit de gesprekken had ik al een aardig beeld gekregen van niveau en posities, alleen in de praktijk kan het net weer anders zijn. Als trainer gaat het erom om de groep als geheel beter te maken, maar spelers die er bovenuit steken hebben de rest wel nodig om zich te kunnen profileren. En natuurlijk heb ik afgelopen weken ontwikkelingen gezien bij de spelers, en er zijn zeker spelers die mij hebben verrast, maar n zwaluw maakt nog geen zomer. Iedereen zal keihard moeten werken om wekelijks het gewenste niveau en resultaat te behalen.

De wedstrijd tegen DIOZ vangt zoals gewoonlijk aan om 14.30 uur. Edgar Wong is nog steeds afwezig vanwege zijn werk. Het meespelen van spits Mark van der Wegen is nog twijfelachtig in verband met knieklachten. Jol van Meer heeft wat last van het bovenbeen. De rest is er klaar voor, verzekert Van der Woerdt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd