Roosendaalse clubs sloten pact tegen RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2012-08-14 00:00:00 // 3143 keer bekeken

RBC heeft zijn eerste oefenduels erop zitten, maar de doorstart van de voormalige Roosendaalse trots ging niet zonder vallen en opstaan. Het is Rimboe geweest die een ondergang van RBC ternauwernood wist te voorkomen.

Het bestuur van RBC is maanden op zoek geweest naar veld- en accomodatiecapaciteit in Roosendaal. Bij verschillende verenigingen is aangeklopt. Met onder andere DVO, Roosendaal en BSC zijn gesprekken gevoerd. Nadat verschillende jeugdspelers van deze clubs voor RBC kozen, werd er een pact gesloten tussen de verschillende Roosendaalse verenigingen. Op een vergadering, waar RBC niet voor was uitgenodigd, schaarden alle Roosendaalse clubs zich achter het pact RBC buiten de deur te houden. Ook het onafhankelijke orgaan, de Roosendaalse Voetbal Federatie, sloot zich hierbij aan, zo weet RBCfans.nl.

RBC-voorzitter Jos Hermsen liet via BN De Stem het volgende weten: "Ik kan me de frustratie bij de andere verenigingen wel voorstellen, maar nog steeds zeg ik: we hielden instuif, spelers dienden zich zelf bij ons aan. Onze jeugdopleiding heeft van vroeger uit nu eenmaal een goede naam.''

Het gaat echter nog veel verder dan dit. Er is op alle mogelijke manieren geprobeerd om RBC terug het graf in te schoppen. Er zijn e-mails gestuurd naar onder andere Rimboe en FC Moerstraten om RBC geen onderdak te bieden. Tijdens de vergadering waar het pact is gesloten is letterlijk gezegd: "Als we RBC nu niet de nek omdraaien, dan gebeurt het nooit meer."

De Roosendaalse clubs hebben naar de jeugdspelers die de overstap maakte verschillende sms-berichten verstuurd om niet naar RBC te gaan.

Op 2 juni 2012 stond het persbericht klaar om de leden van RBC op de hoogte te brengen dat de doorstart niet doorging. Rimboe en FC Moerstraten besloten niet aan dit pact mee te doen, en boden RBC wedstrijd- en trainingsvelden aan. De doorstart van RBC is dankzij deze twee clubs toch een feit geworden.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd