'Het mooiste voetbalbericht kwam deze week uit Roosendaal'

Gepost door:ForzaRbc // 2012-07-27 00:00:00 // 2997 keer bekeken

RBC heeft de eerste training achter de rug. Waar de regionale krant BN De Stem vrijwel geen aandacht schonk aan de werderopstanding deed Voetbal International, in naam van verslaggever Stef de Bont, dit wel. Zijn bericht opende met de eerste zinnen: 'Het mooiste voetbalbericht kwam deze week uit Roosendaal. Op het complex van RKVV Rimboe maakte RBC afgelopen zondag een doorstart.'

Na enige toelichting hoe het hernieuwde RBC eruit ziet gaat hij al snel terug naar wat er een jaar eerder gebeurde tijdens de doodstrijd van RBC Roosendaal. 'Met de doorstart komt er een einde aan maanden van rouw in Roosendaal, maar niet aan de vraagtekens rondom het faillissement. Natuurlijk, de club had grote schulden en het achterland was te klein. Maar gold dat de laatste jaren niet voor heel veel clubs in de Jupiler League? In veel gevallen was daar de helpende hand van de gemeente. In Roosendaal was het juist die gemeente die een wat schimmige rol speelde', zo steltDe Bont.

'Toen de club onder aanvoering van crisismanager Ad van Alebeek een reddingsplan presenteerde, hield de gemeente Roosendaal de boot af. In een persoonlijk onderhoud met voormalig voorzitter en sponsor Jan Pollemans liet een wethouder destijds al weten dat de gemeente een flinke subsidie zou krijgen als er een wielerbaan zou komen in Roosendaal. Drie maal raden wat de beoogde locatie was.. Het stadion van RBC Roosendaal. De rest van het verhaal is bekend.'

Eerder liet Ton Schijvenaars ook al weten tegenover RBCfans.nl dat het stadion nu op een strategische plek voor de gemeente Roosendaal ligt.

De verslaggever van VI gaat nog verder in zijn betoog. 'Inmiddels heeft Roosendaal een leeg voetbalstadion, wordt er geen betaald voetbal meer gespeeld en staat er nog altijd geen wielerbaan. De grootste verliezer is de inwoner van Roosendaal, die jaarlijks duizenden euro's belastinggeld naar onderhoud ziet gaan,' zo besluit Stef de Bont zijn relaas over de gemeente Roosendaal.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd