Samenwerking met RKVV Rimboe

Gepost door:Nieuwkomer // 2012-06-25 00:00:00 // 3286 keer bekeken

De voorbije weken lichtte Ad Ansems, bestuurslid van RKVV Rimboe, zijn leden in over de samenwerking met RBC. Onderstaande berichten vonden wij op de website van de club uit Wouwse Plantage.


Samenwerking RBC en RKVV Rimboe

Na een week waarin heel veel is gebeurd, waarin u uit de media en het geruchten circuit heel veel heeft gezien of gehoord willen wij als bestuur van de RKVV Rimboe onze leden inlichten. Ja, het eerste elftal van RBC gaat zijn thuiswedstrijden spelen op het veld van RKVV Rimboe.Verder komt er een jeugdopleiding voor D jeugd welke wel op onze velden gaan trainen, (tussen 17.00 en 18.00 uur) en op zaterdag ook hun thuis wedstrijden bij ons gaan spelen. Dit betreft 2 teams. Minder kan niet omdat de KNVB. een minimaal aantal van 50 spelende leden eiste van RBC.

Hoe is het allemaal begonnen? Ruim een half jaar gelden kwam het bericht dat RBC een doorstart wilde maken met 3 senioren teams en een jeugdopleiding. Wij als bestuur van RKVV Rimboe hebben toen zelf contact gezocht met RBC. Vooral hadden wij interesse in de jeugdopleiding en omdat de gemeente de grond ging verkopen welke parallel ligt aan ons tweede veld zagen wij hierin de optie om zowel RBC als ons zelf vooruit te helpen. De keus van RBC is toen gevallen op locaties binnen Roosendaal, echter wel met de mededeling dat de verbinding met RKVV Rimboe nooit volledig zou worden doorgeknipt. Dhr. Hermsen voorzitter van RBC was ingetogen met het plan en wilde hier zeker een optie voor open houden. Later kregen wij te horen dat de beoogde grond was opgenomen in het plan de poort van Wouwse-Plantage en is op die locatie een tweede golfbaan gepland. Wij zijn doorgegaan met het plannen maken voor de verdere ontwikkeling van onze vereniging. Want zoals u eerder al bent ingelicht over het feit dat de gemeente Roosendaal de komende jaren het volledige onderhoud van de sportparken wil overdragen aan de verenigingen. Inhoudelijk van wat er zich heeft afgespeeld tussen de Roosendaalse verenigingen en RBC kan ik u niet vertellen, maar enkele dagen voor de deadline van 15 juni wilde de geplande constructie binnen de Roosendaalse clubs niet meer samenwerken. RBC heeft toen een delegatie van het RKVV Rimboe bestuur uitgenodigd en daar de vraag neergelegd of wij nog een optie hadden. Binnen de later gehouden bestuursvergadering is dit ter tafel gebracht. En na een goede uitleg is er besloten om de besprekingen voort te zetten. Er ligt nu het volgende op tafel: De gemeente Roosendaal is ingelicht over het feit dat ook RBC, zeker het komende seizoen voor zijn thuiswedstrijden, gebruik gaat maken van sportpark Rimboe. Wij als bestuur hebben de gemeente hierin betrokken , omdat de kwaliteit van het veld matig is. Vriendschappelijke wedstrijden zullen zoveel als mogelijk uit worden gespeeld of op het B veld. Verder zijn er goede afspraken gemaakt over de vergoeding die RBC gaat betalen voor gebruik van velden en energie kosten. Er zijn afspraken over het kantine gebruik en alleen bij de thuiswedstrijden van RBC 1 is er een verdeel sleutel toegepast. In samenwerking met de clubs en naar wij hopen de gemeente Roosendaal wordt er ook uitvoerig gekeken naar de kleedkamers. Een onderwerp wat zeker voor aanvang van de competitie gestalte moet krijgen.



Samenwerking RKVV Rimboe en RBC loopt voorspoedig

Er wordt achter de schermen hard gewerkt om de samenwerking tussen beide verenigingen uit te werken. Zo zijn wij gezamenlijk op zoek naar kleedunits, dus als er mensen met ideen zijn laat u horen. Alle hulp is welkom, de tijd is kort en voor alle partijen is het goed dat er iets komt te staan waar wij trots op kunnen zijn. Bestuur Rimboe wil graag zo snel als mogelijk met wethouder sportzaken, Dhr. Theunis rond de tafel. Hij is natuurlijk een grote schakel in het geheel. Er moet een onderzoek komen naar de capaciteit van de elektrische installatie en ook de bestaande gebouwen worden aan een tweede schouw onderworpen. De verwachtingen zijn hoog gespannen, buiten veel bezoekers wordt ook bij de eerste wedstrijden de landelijke pers verwacht. Wouwse Plantage kan zich naast landelijke bekendheid als golfparadijs nu in n keer ontwikkelen tot voetbal dorp van West-Brabant. Er zijn heel veel inwoners van Wouwse Plantage verbonden met de voetbalclub en dat is prima voor de verdere ontwikkeling. Mensen blijf nu niet langs de lijn staan en gooi alle schroom van u af. Denk nu eens niet, een ander doet het wel. Ik kan u garanderen dat wij nu, maar ook in de toekomst nog vele handen kunnen gebruiken. Waarschijnlijk gaat het hier over een eenmalig gebeuren en het zou toch jammer zijn als u later van anderen moet horen hoe het allemaal is gegaan. RBC is rond met zijn selectie om een start te kunnen maken met het 1eteam en ook de jeugdafdeling is gereed voor een nieuwe start. Buiten de voetbalclub kan het ook voor bedrijven en begunstigers aantrekkelijk zijn om de verdere ontwikkelingen te volgen. Misschien leest wel iemand dit stukje en zou zomaar enthousiast het kantine personeel van een gesponsorde sweater willen voorzien of toch nog een reclame bord willen plaatsen om de start van deze mooie samenwerking niet te willen missen. Wat gaat er de komende weken al wel zeker gebeuren. Er zal een grote tent, die voldoet aan de wettelijke eisen, aan de voorzijde van de kantine worden geplaatst. Er zullen besprekingen worden gevoerd met de leverancier van de drank. De kledingsponsor van RBC zal langs gaan komen. En de ouders van de RBC jeugdspelers zullen een rondleiding op het complex krijgen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd