Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Doorstart RBC onzeker

Gepost door:Nieuwkomer // 2012-06-12 00:00:00 // 3342 keer bekeken

Het is verre van zeker of RBC een licentie krijgt om het volgende seizoen als amateurclub een doorstart te maken. Vrijdag 15 juni moet het bestuur van de club een spelerslijst indienen met minimaal vijftig spelende leden. Met dat verplicht gestelde aantal moet de club n senioren- en twee jeugdelftallen formeren. Een harde eis van de KNVB.

Het is echter de vraag of het bestuur een dergelijk aantal voetballers aan RBC weet te binden. Eric Konings, woordvoerder van RBC, zei gisteren absoluut niet te kunnen beoordelen of dat aantal op papier staat. "Daar durf ik geen uitspraak over te doen." Konings noemt verschillende oorzaken voor de moeizame terugkeer naar de amateurstatus.

De belangrijkste reden is de slechte verhouding tussen het bestuur van de nieuwe amateurclub en de rest van de Roosendaalse voetbalwereld. In een gesprek van de Roosendaalse Voetbal Federatie, waarin alle Roosendaalse amateurclubs verenigd zijn, kreeg het bestuur van RBC een lawine van kritiek over zich heen omdat de club bij de overige amateurclubs voetballers en vooral jeugdspelertjes weg probeert te halen. Dat is de overige clubs in het verkeerde keelgat geschoten.

Het leidde ertoe dat clubs, gevestigd in de kern Roosendaal, RBC geen toestemming gaven gebruik te maken van hun accommodatie. RBC beschikt, enkele dagen voor de KNVB een totaalplaatje eist, officieel derhalve niet over een speelaccommodatie. Al zijn er inmiddels wel verregaande contacten met Rimboe uit Wouwse Plantage. Daar kan RBC zo goed als zeker terecht.

"Maar", zegt Konings, "het is geen definitieve oplossing, slechts een noodverband. In 2013-2014 willen we weer over een eigen accommodatie in de kern Roosendaal beschikken. Daar hoort RBC, gezien de clubhistorie, thuis." De zorgen omtrent een doorstart in het komende seizoen zijn echter zodanig groot dat het nog maar de vraag is of RBC dan nog bestaat.

"Ik kan me namelijk indenken", zegt Konings, "dat een aantal spelers, vooral jeugd, afhaakt als duidelijk wordt dat er niet in de kern Roosendaal wordt gespeeld. De binding met de kern is voor een aantal spelers belangrijk. Om die reden zullen we iedereen op zeer korte termijn aanschrijven met de vraag of een eerdere toezegging van kracht blijft. Er moet snel duidelijkheid komen omdat we niet willen dat jongens, die nu voor RBC kiezen, een jaar langs de kant zullen staan omdat ze niet speelgerechtigd zijn, mocht het verhaal RBC worden afgeblazen."

Het is er eind vorige week, na bonje met de Roosendaalse Voetbal Federatie, in elk geval niet makkelijker op geworden. "We zijn al heel wat struikelblokken tegengekomen", zegt Konings. "Het gaat veel moeizamer dan we veronderstelden. Misschien wel tien keer hebben we gedacht dat we konden melden dat we er met een Roosendaalse club uit waren. Steeds kwam er weer een kink in de kabel. Eind vorige week ging het dus helemaal mis."

Inmiddels haken spelers, die aanvankelijk toezegden naar RBC te komen, weer af. Zo trok doelman Maarten Hack van Alliance zijn overschrijving in na de promotie van Alliance. Hack ziet bij Alliance in de tweede klasse nu een grotere uitdaging dan bij RBC in de vijfde klasse.


Bron: BN/De Stem (Karel Pleunis)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd