Kunstgras uit stadion verwijderd

Gepost door:Remy // 2012-06-05 00:00:00 // 3026 keer bekeken

In het voormalige stadion van RBC Roosendaal is dinsdag een begin gemaakt met het verwijderen van het kunstgras. Tergend langzaam liepen de matten over een machine die het kunstgras, nadat het geborsteld, geklopt en ontdaan was van rubberen korrels, op grote rollen achterliet. Het karwei zal naar schatting vier dagen in beslag nemen.

De gemeente Roosendaal, sinds enkele weken eigenaar van het stadion, houdt aan de matten geen cent over. Woordvoerder Dirk Timmers zegt dat met de firma Nootenboom uit Barendrecht, leverancier van de grasmat, enkele jaren geleden een overeenkomst is aangegaan betreffende de eigendomsrechten. "De gemeente heeft dat toen gedaan om RBC te helpen. In die overeenkomst is bepaald dat de mat niet bij de inboedel van het stadion hoorde, maar eigendom bleef van de leverancier."

"Nu we als gemeente sinds enkele weken officieel eigenaar zijn van het stadion, werden we voor de keuze gesteld dan wel vier ton te betalen voor de grasmat dan wel deze te laten verwijderen. We hebben voor de laatste optie gekozen." De drainage onder de mat blijft liggen. "Het is nog niet duidelijk wat we met het middenterrein gaan doen, maar een optie is dat we een grasmat inzaaien. Alles heeft te maken met de ontwikkelingen rond het stadion", aldus Timmers.

Zoals bekend heeft de gemeente Roosendaal plannen om in het stadion een wielerbaan te realiseren. Dergelijke plannen kunnen alleen uitgevoerd worden met subsidie van de provincie. Woensdrecht en Rucphen willen echter een soortgelijke accommodatie. Dit in combinatie met een wielermuseum en een wielerwinkel.

Bron: BN/DeStem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd