Lintje voor Martien Deijkers en Noud Bominaar

Gepost door:Remy // 2012-04-27 00:00:00 // 3542 keer bekeken

Gisteravond hebben Martien Deijkers en Noud Bominaar een lintje ontvangen van burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal. Hare Majesteit de Koningin heeft beide heren onderscheiden voor hun jarenlange, vrijwillige inzet voor RBC. RBC is erg trots op deze onderscheiding voor Bominaar en Deijkers, beiden clubman pur sang.Dat meldt de club op haar Facebook-pagina.

Martien Deijkers is een man die vooral achter schermen zeer actief is geweest. Hij regelde tal van zaken die de club en zijn leden ten goede kwamen. Hij heeft dit alle jaren belangeloos gedaan. Omdat hij naast deze activiteiten bij de club ook nog ondernemer was werd veel onder het mom van sponsoring gedaan. Deijkers was binnen de clubeen echte duizendpoot. Hij deed erg veel voor zowel de jeugd als het eerste- en tweede elftal en de toenmalige amateurafdeling van RBC. Dit deed hij geheel belangeloos, slechts gedreven door clubliefde. Zo nodig paste hij financile middelen uit eigen zak bij.

Daarnaast stond Martien Deijkers op sociaal gebied als eerste klaar om in individuele gevallen mensen bij te staan met hun problemen. Een voorbeeld is het onderhouden van de contacten met de familie van een bij een vliegtuigongeluk omgekomen speler van het eerste elftal van RBC. Ook begeleidde hij spelers als zij moesten voorkomen bij de strafcommissies in Zeist en Den Bosch. Verder is hij oprichter van de werkploeg die jarenlang hand- en spandiensten heeft verricht aan de accommodatie van RBC Roosendaal. Dit kwam voort uit zijn professie als aannemer in de bouw. Hij was ook de verbindingsman tussen RBC Roosendaal en de andere voetbalverenigingen binnen Roosendaal.

Kortom: een clubman in hart en nieren. Door problemen met zijn gezondheid moest Martien Deijkers het de laatste jaren rustiger aan doen. Hij bleef RBC echter trouw, tot het faillissement van de BVO een einde maakte aan zijn levenswerk. Hij is voor zijn inzet voor de club door de KNVB beloond met de gouden speld van verdiensten voor het voetbal. De onderscheiding door Hare Majesteit de Koningin is een ultieme bekroning van zijn inzet voor onze club.

Noud Bominaar is al vele jaren aan de club verbonden. Alleen in het laatste jaar van het betaalde voetbal bij RBC Roosendaal is voor zijn functie als cordinator voetbalopleiding een kleine vergoeding betaald door de NV RBC Roosendaal. Alle voorliggende jaren zijn door Noud Bominaar als vrijwilliger ingevuld met bijzonder veel passie en inzet zonder daar ook maar enige vergoeding voor te mogen ontvangen.

Bominaars inzet voor de jeugdopleiding heeft ertoe geleid dat de jeugdafdeling van RBC Roosendaal hoog stond aangeschreven in het betaalde voetbal. Spelers die gescout werden gaven aan voor RBC Roosendaal te kiezen vanwege de goede structuur, waarin naast voetbal een grote nadruk lag op de schoolopleiding. Voor Bominaar was studie een belangrijk item. Immers, zo zei hij, studie mag op geen enkele wijze door het voetbal in het gedrang komen. Hiertoe werkte Bominaar intensief samen met de mentoren van met name Het Rijks te Bergen op Zoom, het Bergse VMBO en het Cruijff College te Roosendaal. Vooral de vele ouders waren zeer te spreken over zijn benadering van de spelertjes.

Niet alleen ging zijn aandacht uit naar de voetbalopleiding, maar ook naar de organisatorische kant van het regelen van zaken binnen de club. Dat varieerde van contacten met de technische staf tot aan het regelen van informatieavonden voor de ouders en spelers. Dat hij al vele jaren voor de vereniging (en later de NV) RBC Roosendaal veel heeft betekend blijkt uit het gegeven dat hij door de KNVB is onderscheiden met de gouden speld van verdienste. Ook voor Bominaar is een onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin een kroon op jarenlang belangeloze inzet voor RBC.


Noud Bominaar (links) en Martien Deijkers




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd