Eric Lankers gaat voetballen voor RBC

Gepost door:Remy // 2012-02-17 00:00:00 // 3327 keer bekeken

RBC heeft haar eerste speler voor het komend seizoen vastgelegd. De club heeft overeenstemming bereikt met Eric Lankers (30), oud-speler en huidig bestuurslid algemene zaken van de club.

Eric Lankers is geboren in Roosendaal, en speelde in de jeugd van RBC, Alliance, Germinal Ekeren en NAC. Als senior kwam de centrale verdediger annex middenvelder uit voor Alliance, SC Gastel, Baronie, RBC, Halsteren, Internos, Roosendaal en Minderhout (Belgi). Ook speelde hij voor het Nederlands amateurelftal. Als prof speelde Lankers bij RBC in het seizoen 2002-2003, onder Chris Dekker en Robert Maaskant. Ik ben als kereltje van vier begonnen in de jeugd van RBC, zegt Lankers. Dit wordt mijn derde periode als speler van RBC. Er is veel veranderd, maar ik heb evengoed zin om aan dit avontuur te beginnen.

Bestuurslid technische zaken Eric Hellemons legt uit waarom RBC blij is dat Lankers voor RBC gaat uitkomen. Eric Lankers is een speler met een RBC-verleden, en is afkomstig uit de regio. Daarnaast is hij, vanwege zijn ervaring in de top van het amateurvoetbal, een ideaal verlengstuk voor trainer Erwin van der Woerdt. Hij kan jonge, talentvolle spelers helpen in hun ontwikkeling als voetballer. Lankers is in het dagelijks leven jurist bij de Werkgeversorganisatie in de Sport, en is bestuurslid algemene en juridische zaken bij RBC. Over een eventuele belangenverstrengeling door Lankers dubbelrol van zowel bestuurslid als voetballer maakt Hellemons zich geen zorgen. Eric heeft in zijn maatschappelijke carrire veel kennis en kwaliteiten opgedaan, waardoor hij buiten het veld ook van enorme waarde is bij de doorstart van RBC.

Erwin van der Woerdt beaamt deze lezing. Ik ben blij dat Eric de keuze heeft gemaakt om zich, naast zijn functie als bestuurslid, ook als speler voor RBC in te zetten. Iedere trainer zou blij zijn met een ervaren centrale verdediger die rust brengt en andere spelers kan aansturen, zowel op als naast het veld. Eric heeft altijd op niveau gevoetbald en met de jonge selectie die we voor ogen hebben is een ervaren speler als hij meer dan welkom.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd