Stadion RBC verkocht

Gepost door:Nieuwkomer // 2012-02-17 00:00:00 // 3094 keer bekeken

Het RBC-stadion komt volgens BN/De Stem in handen van de gemeente Roosendaal. Donderdag stuurde curator Bart Logtestijn van Rassers Advocaten in Breda de schriftelijke versie van de koopovereenkomst naar de advocaat van de gemeente Roosendaal. Daarna is er, voordat de deal definitief is, nog goedkeuring van de rechter-commissaris nodig.

Over de hoogte van het aankoopbedrag deed Logtestijn gisteren geen mededelingen. "Maar het is feitelijk broekzak-vestzak. Roosendaal was hypotheekhouder en wordt nu eigenaar van het stadion. Deze onderhandse verkoop is, naar mijn mening, voor de gemeente de best mogelijke deal. Bij een veiling zou het complex wellicht veel minder hebben opgeleverd."

Wethouder Toine Theunis sprak over een aankoopbedrag gelijk aan de huidige (hypotheek)schuld van zo'n 3,8 miljoen. "Veel verandert er niet. We verruilen de schuld voor bezit en zullen er alles aan doen om het stadion zodanig te exploiteren dat we de te betalen rente tegen de huuropbrengst kunnen wegstrepen."

Een bod dat vastgoedondernemer Gerard van der Horst op het stadion uitbracht, werd als 'verre van toereikend' van de hand gewezen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd