Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Van der Woerdt wordt trainer RBC

Gepost door:Remy // 2012-01-31 00:00:00 // 3203 keer bekeken

Erwin van der Woerdt wordt trainer van RBC. Dat heeft de club haar leden laten weten. RBC heeft volledige overeenstemming bereikt met Van der Woerdt over een dienstverband van twee seizoenen. RBC is verheugd met de komst van Van der Woerdt, en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking.

Erwin van der Woerdt (Fijnaart, 25 oktober 1976) is oud-speler van de club. Hij verruilde FSV Fijnaart voor RBC als B-junior. Hij doorliep de A-jeugd en de beloftenploeg, en debuteerde in het eerste van RBC op 9 april 1996 in de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden (2-1). Hij speelde 62 duels voor RBC, waarin hij twee keer scoorde. Ook kwam de verdediger drie duels uit voor FC Dordrecht.

Van der Woerdt heeft vele herinneringen aan zijn tijd bij RBC. Als C-junior werd hij gescout door RBC en NAC. Na een aantal proeftrainingen koos hij voor RBC, en hij zou jarenlang aan de club verbonden blijven. Ik heb bij RBC veel meegemaakt. Het begon als supporter op de Volta-Side op de Luiten, met je jeugdelftal het eerste elftal aanmoedigen. Als speler van het eerste elftal eindigde ik als laatste in de Eerste Divisie, maar twee jaar later promoveerden we. De huldiging op de markt was onvergetelijk. Het debuut van de club in de Eredivisie volgde, de verhuizing naar het nieuwe stadion, degradatie, daarna weer promotie. Er gebeurde veel. Ik ben daarna nog even verzorger geweest, en was ook aanwezig bij de laatste wedstrijd tegen FC Dordrecht (3-2).

Na zijn periode bij RBC speelde Van der Woerdt nog acht seizoenen voor Hoofdklasser Kloetinge. Hij moest stoppen vanwege herhaaldelijk blessureleed, en werd assistent-trainer bij zijn club. Als trainer stond hij voor het eerst op eigen benen toen hij bij de Zeeuwse club het tweede elftal onder zijn hoede nam. Dit elftal komt uit in de reserve Hoofdklasse. Van der Woerdt staat bij RBC voor het eerst aan het roer van een eerste elftal. Het is voor mijn ontwikkeling als trainer een logische stap om nu bij RBC aan de slag te gaan, maar belangrijker nog: bij RBC staat iets moois te gebeuren, en daar wil ik graag bij zijn. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren, maar er ligt bij RBC een grote uitdaging. We hebben de kans geschiedenis te schrijven en RBC weer onder de aandacht te brengen. Als oud-speler wil ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.

Bestuurslid technische zaken Eric Hellemons is om verschillende redenen opgetogen over de komst van Van der Woerdt. Erwin is ten eerste een jonge, enthousiaste trainer, met goede ideen. Zijn filosofie is om spelers individueel beter te maken, en zo tot goede teamprestaties te komen. Ten tweede kent hij de club RBC en de regio West-Brabant erg goed. Tot slot heeft hij als speler Eredivisie, Eerste Divisie en Hoofdklasse gespeeld. Deze ervaringen kan hij overbrengen op de spelers. Wij denken dat de club om deze redenen van Erwins komst kan profiteren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd