Stadion RBC snel in handen van gemeente

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-12-28 00:00:00 // 2974 keer bekeken

Nog even een definitief taxatierapport en dan zal het, volgende maand, in januari, moeten lukken via een zogenaamde onderhandse verkoop. "Dan is het stadion eindelijk in handen van de gemeente". Zo is de verwachting van de Roosendaalse wethouder Toine Theunis.

De prijs van de deal? "Zo'n vier miljoen", aldus Theunis. Daarmee zal de huidige hypotheekschuld van zo'n 3,5 miljoen voor het stadion worden afbetaald. En zal de gemeente Roosendaal meteen een nieuwe schuld op zich nemen. Theunis: "Ja, het is broekzak-vestzak natuurlijk. Maar wellicht kan de nieuwe lening tegen een lagere rente. Dat zijn we momenteel aan het bekijken."

Momenteel betaalt de gemeente een kleine 15.000 euro per maand rente over de stadionschuld. Dat zal straks ongeveer ook zo zijn. "Maar als het complex eenmaal van ons is, dan ben ik van plan het stadion eventueel in delen zo veel mogelijk te verhuren en te gelde te maken", aldus Theunis. "Het streven is dan quitte te spelen totdat het stadion in de toekomst meegenomen kan worden in een groter project."

Over dat laatste gesproken: het college van burgemeester en wethouders zal eind januari naar buiten komen met gewijzigde plannen over de invulling van Stadsoevers. En dan natuurlijk met name de invulling van bestuurscentrum annex vmbo.

Intussen is er ook nog altijd de intentieovereenkomst met Maver. Die firma werkt momenteel plannen voor de ontwikkeling van een evenementenhal annex wielerbaan en topsportaccommodatie uit. In hoeverre zulks realistisch zal blijken te zijn is de vraag want hetzelfde bedrijf heeft dergelijke plannen ook bij de gemeenten Breda en Bergen op Zoom neergelegd.

Theunis: "Dat is waar, maar het beoogde complex in Roosendaal is twee keer zo groot als in Bergen op Zoom. En als het door mocht gaan zal het uniek zijn, alleen al vanwege de toegankelijkheid: zo vanuit de trein over de passerelle de evenementenhal in."

Bron: BN/De Stem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd