Geslaagde oprichtingsavond RBC

Gepost door:Remy // 2011-12-10 00:00:00 // 3641 keer bekeken

In caf De Tuin vond vrijdag de oprichtingsavond van RBC plaats. De avond was bedoeld voor de inmiddels 111 leden van de vereniging, waarvan er zon 70 aanwezig waren. Het bestuur (onder leiding van voorzitter Jos Hermsen) werd voorgesteld, evenals de vele ambassadeurs: Eric Hellemons, Gerrie Voets, Kees Vermunt, Robert Maaskant, Henk Vos, Henk van de Ven, Pierre van Hooijdonk, Pierre van Hal, Jan van Gorp en Rob Penders.

Noud Bominaar (de nieuwe secretaris, maar bovenal al 45 jaar betrokken bij de club en de grote initiator achter de doorstart van RBC) verzorgde een presentatie waarin de toekomstplannen werden geopenbaard. Tevens werd stilgestaan bij de reeds gezette stappen en overwonnen obstakels.

Niveau
Na het faillissement van de NV RBC Roosendaal is het lidmaatschap bij de KNVB niet verlengd. Dit is nadelig voor een doorstart op hoofdklasseniveau. Desondanks hoopt men nog steeds op de hoofdklasse. Nadat RBC binnenkort opnieuw wordt aangemeld bij de voetbalbond zal direct een verzoek tot plaatsing in de hoofdklasse worden ingediend. Een eerder verzoek daartoe is door de reglementencommissie als niet ontvankelijk verklaard. Indien de KNVB het verzoek afwijst wordt een (nieuwe) gang naar de reglementencommissie of zelfs de rechtbank overwogen.

RBC heeft alvast juridisch advies ingewonnen, onder meer van Eric Lankers (voormalig speler RBC, nu jurist en nieuw bestuurslid van de vereniging). Hoewel meerdere juristen hebben aangegeven de situatie van RBC een interessante case te vinden, zal pas tot een rechtszaak worden overgegaan als de kans op succes aanzienlijk is. Als dit niet het geval is, geeft het bestuur er de voorkeur aan de kosten van een rechtszaak te besparen en te investeren in zaken die de club nodig heeft bij een doorstart. Voorlopig wordt dan ook uitgegaan van indeling in de vijfde klasse.

Indien in de vijfde klasse moet worden begonnen wil het bestuur een club op minimaal derde klasseniveau (zowel qua spelers als begroting) neerzetten. Het doel is dan ook om zo snel mogelijk op te schuiven in de rangen van het amateurvoetbal. Vele voormalig spelers en jeugdtrainers hebben inmiddels aangegeven terug te willen keren bij RBC, k als de club in de vijfde klasse wordt ingedeeld. Daarnaast heeft RBC steun nodig van sponsors en leden. Er is een businessclub De Oranje Leeuwen opgericht en 25 sponsoren behoren nu tot de club van 500, die elk 500 euro hebben ingelegd om de opstartfase te financieren. Bestuurslid commercile zaken Martin Vos is druk doende meer sponsoren te werven. Verder staan de eerste gesprekken met kledingleveranciers gepland. Inclusief spelende leden hoopt men op een ledenaantal van minimaal 300 uit te komen.

Elftallen
RBC zal starten met drie seniorenelftallen en vier jeugdploegen (C1, D1, D2, E1). Hoewel er nog geen enkele speler vastligt, zal men zich voor wat betreft het eerste elftal vooral richten op voormalig A- en B-junioren van RBC. Het tweede elftal zal met name gaan bestaan uit talenten. Deze ploeg moet de aansluiting verzorgen tussen de jeugdteams en het eerste. Het tweede elftal zal tevens op dezelfde tijden trainen als de eerste selectie. Tot slot zal het derde een echt supporterselftal gaan worden.

Er is een belangrijke rol weggelegd voor de jeugdopleiding. RBC stelt zichzelf ten doel om met goede jeugdtrainers te werken, vaker te trainen dan een reguliere amateurclub en extra (studie)begeleiding te bieden. Daarnaast wil men een samenwerking aangaan met een BVO.

Eric Hellemons gaat als bestuurslid technische zaken het gehele technische beleid uitzetten. Mister RBC is verantwoordelijk voor het aanstellen van de trainer en de samenstelling van de eerste selectie. Daarnaast zal hij wekelijks overleg voeren met alle (jeugd)trainers en begeleiders.

Speellocatie
Uit gesprekken met de gemeente Roosendaal bleek dat RBC voor een speellocatie moest aankloppen bij de andere verenigingen in de stad. Hoewel op bijna alle sportparken de ruimte zeer beperkt is, werd de club bij zowel DVO60 als RKVV Roosendaal met open armen ontvangen. De seniorenelftallen zullen hun trainingen afwerken op sportpark Vierhoeven. Het tweede en derde zullen wedstrijden spelen op het terrein van DVO, waar ook de jeugdploegen gaan trainen en spelen. Het eerstel elftal van RBC speelt haar thuiswedstrijden op het veld van RKVV Roosendaal. Er zal gespeeld worden op zaterdagavond danwel zondagmiddag. De KNVB heeft een sterke voorkeur voor de zondagmiddag (aangezien RBC een zondagvereniging is), maar dan zal de voetbalbond er zorg voor moeten dragen dat Roosendaal en RBC niet in hetzelfde weekend een thuiswedstrijd spelen.

Het is de bedoeling dat RBC over twee tot drie jaar kan verhuizen naar een eigen locatie. Hiervoor is onder meer het Red Band sportpark in beeld. Spelen in het stadion wordt nog niet helemaal uitgesloten, maar de kans daarop lijkt gering. Tot het zover is zal RBC een unit laten plaatsen op het tijdelijke speelterrein. Deze unit zal onder meer bestaan uit een kantine, spelers- en sponsorhome.

Maaskant
Ter afsluiting van de oprichtingsavond gaf Robert Maaskant een toespraak. De trainer/coach begon zijn trainersloopbaan bij RBC en boekte er grote successen met onder meer twee promoties naar de eredivisie. Hij voelde zich, zoals elke aanwezige, nog altijd zeer betrokken bij de club RBC en stelde dat dit verenigingsgevoel los staat van het niveau waarop wordt gevoetbald. In het kader daarvan wees hij op het belang van de avond, die niet zozeer in het teken stond van de oprichting van een nieuw RBC, maar juist van het voortbestaan van de club.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd