Ten Heuvel vraagteken, Utrecht gehavend

Gepost door:Remy // 2007-01-24 00:00:00 // 2712 keer bekeken

'Tuurlijk hebben we een kans. Utrecht is te pakken. Hoe? Door zelf goed te voetballen. Dat kunnen we. Vooral tegen sterke tegenstanders.' Het zijn de woorden van Robert Maaskant, die mogelijkheden ziet voor RBC om vanavond FC Utrecht de verslaan in de vierde ronde van het bekertoernooi. 'We zullen verdedigend wel getest worden', verwacht de oefenmeester.'Aan de andere kant geeft dat ons ook weer mogelijkheden. Al moeten we daar dan wel zorgvuldiger mee omspringen dan vrijdag tegen Haarlem. Toen waren we wel heel slordig in de afwerking, vond ik.'

Maaskant vroeg zijn spelers gisteren wie eventueel een strafschop zou willen nemen, als de strijd na 120 minuten voetbal nog niet beslist zou zijn. Sven Delanoy, Danny Guijt, Benjamin Martha, Laurens ten Heuvel en Henk Vos staken onmiddelijk hun hand op.

RBC zal het vanavond moeten stellen zonder de langdurig geblesseerden Hans Denissen en Robert Molenaar.Daarnaast is Sjoerd Schrier geschorst. Achter de naam van Laurens ten Heuvel staat nog een vraagteken: hij heeft knieklachten.Maaskant schat de kans dat de spits speelt op vijftig procent. Middenvelder Paul de Lange is weer helemaal fit, maar begint vanaf de bank.

Maaskant's collega Foeke Booy heeft heel wat meer problemen. Met name in de defensie kampt de trainer van FC Utrecht met de nodige blessures. Sander Keller (oud-RBC'er), Alje Schut en Edson Braafheid zijn er sowieso niet bij vanavond in Stadion Galgenwaard, evenals aanvaller Cedric van der Gun. Bovendien is het twijfelachtig of Tim Cornelisse, Etienne Shew-Atjon en Francis Dickoh fit genoeg zijn om in actie te komen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd