Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC-stadion wellicht snel naar gemeente

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-11-19 00:00:00 // 3080 keer bekeken

Het ziet ernaar uit dat het RBC-stadion binnenkort in handen van de gemeente Roosendaal zal komen. Bij curator Toine Jacobs heeft zich volgens BN/De Stemniemand gemeld die het RBC-stadion wil kopen.

Jacobs verwacht op korte termijn de taxatierapporten binnen te hebben en wil dan zo snel mogelijk met de gemeente Roosendaal rond de tafel om het faillissement van RBC eindelijk af te ronden. Jacobs: "Een stadion taxeren is een moeilijke zaak omdat er geen reguliere markt voor stadions is. Je hebt nauwelijks vergelijkingsmateriaal."

Het ligt voor de hand dat Jacobs aanstuurt op een verkoop van het stadion aan de gemeente. Jacobs zegt dat niet hardop, maar laat wel doorschemeren dat er weinig andere mogelijkheden zijn. "Tijdens de surseance van betaling heb ik het bedrijf Volker Wessels uitgenodigd om het stadion te kopen, maar daar werd niet op ingegaan."

Wel klopten er de afgelopen maanden diverse partijen aan bij Jacobs met de vraag of er onderdelen van het stadion gekocht konden worden. "Dan moet je denken aan de lichtmasten, de stoeltjes en de kunstgrasmat. Maar ik heb altijd gezegd dat niet te doen. Want het verkopen van een uitgekleed stadion is helemaal moeilijk."

Ook de inventaris is tot nu toe ongemoeid gelaten. Jacobs: "Dat is hetzelfde verhaal. Daarbij komt ook nog dat de belastingdienst de eerste rechten heeft bij verkoop van de inventaris. En ook nog: je hebt te maken met emotionele en historische waarde van bepaalde inventarisstukken die van belang zijn voor supporters. Daar moet je rekening mee houden en dat moet allemaal nog besproken worden."

Inmiddels ligt er ook bij Dick Nootenboom van het gelijknamige bedrijf dat de kunstgrasmat leverde, een dik dossier op tafel. De 400.000 euro die de grasmat kostte, zijn nooit betaald. Advocaten van de BAM waarvan we onderdeel zijn, zijn daar druk mee bezig. Met de gemeente Roosendaal hebben we bij de levering afspraken gemaakt. We kunnen de grasmat eruit halen, maar de curator denkt daar anders over. Voorlopig wachten we rustig af.

De resterende schuld aan de Bank Nederlandse Gemeenten bedraagt, zo becijfert de Roosendaalse wethouder Toine Theunis, momenteel zon 3,8 miljoen. Het totaal van de nog resterende lening en de achterstallige betalingen.

Voor dat bedrag staat de gemeente Roosendaal garant. Theunis: En ik verwacht dus niet dat er een gegadigde op de markt komt die vier miloen op tafel legt. Ook minimaal drie zou nog interessant kunnen zijn. Zo niet, dan verwacht ik dat dat stadion naar ons toekomt. Interessant is nog of de curator het stadion onderhands wil verkopen of wil veilen. Ik hoop wel dat het nu zo snel mogelijk wordt geregeld. Daarna zullen we in de eerste fase moeten zorgen dat we quitte spelen door bijvoorbeeld verhuur van onderdelen. Op termijn is het mogelijk dat het stadion onderdeel wordt van een totaal complex, met bijvoorbeeld een evenementenhal en, zoals elders geopperd, een wielerbaan. Er is een intentieovereenkomst met de firma Maver. En ding is duidelijk: we gaan er zelf geen geld insteken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd