Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC daagt KNVB voor de rechter

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-10-24 00:00:00 // 3075 keer bekeken

De stichting RBC Roosendaal die werkt aan de 'wederopbouw' van de Roosendaalse club die in juni failliet ging, overweegt een rechtszaak te beginnen tegen de KNVB.

Aanleiding is de afgelopen vrijdag ontvangen brief van de reglementscommissie van de KNVB, die schrijft dat RBC een doorstart kan maken in de 5e klasse amateurs en niet in de hoofdklasse. Volgens de commissie is tegen dat besluit geen beroep mogelijk. "Wij hebben de indruk dat de KNVB bewust een vertragingstactiek gebruikt om ons dwars te zitten. Wij stappen naar de rechtbank en leggen ons niet zomaar neer bij dit besluit", aldus Noud Bominaar van de Stichting RBC Roosendaal, die eind dit jaar wordt omgezet in de Vereniging RBC Roosendaal.

Volgende week praat RBC met de Roosendaalse wethouder Wil Vissers van sportzaken over een accommodatie voor een hoofdveld en voor de trainingen en jeugdafdeling. "Wij stellen de gemeente voor om het stadion te huren tegen gelijkwaardige prijzen die andere amateurverenigingen betalen en voor trainingsvelden en de jeugdelftallen opteren wij voor Vierhoeven", aldus Bominaar.

Volgend jaar wil de vereniging RBC Roosendaal het 100-jarig bestaan vieren. "We krijgen weer een club waar we allemaal achter gaan staan", besloot Bominaar.

Bron: BN/De Stem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd