RBC legt zich niet neer bij beslissing KNVB

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-09-27 00:00:00 // 3046 keer bekeken

De stichting RBC Roosendaal legt zich niet neer bij het besluit van het sectiebestuur amateurvoetbal de vereniging als vijfdeklasser in te delen. Noud Bominaar zegt dat de stichting zich bij de reglementencommissie van de voetbalbond zal melden met de vraag of de reglementen van de KNVB een doorstart in de hoofdklasse toestaan. Indien die vraag positief beantwoord wordt, wil de stichting graag weten welke weg ze moet bewandelen om dat doel te realiseren.

Bominaar betwijfelt of de argumenten, die de KNVB gebruikte om RBC in te delen in de vijfde klasse, steekhoudend zijn. "Ze zijn volgens ons niet sluitend voor onze situatie. Vandaar dat we ons nu tot de Reglementencommissie van de KNVB wenden." Indien deze RBC niet in het gelijk stelt, zal de stichting in beroep gaan bij de beroepscommissie van de voetbalbond.

"Wat we willen onszelf later niet kunnen verwijten dat we niet alle mogelijkheden hebben aangegrepen", aldus Bominaar. Een van de argumenten waarmee de KNVB de stichting naar de vijfde klasse verwijst, is het feit dat er sprake is van een nieuwe vereniging. Bominaar bestrijdt dat. "In 2008 zijn vereniging en stichting gefuseerd, maar dat betekent niet dat de vereniging toen ophield te bestaan. Verder vinden we dat de KNVB een verkeerde inschatting maakt door te stellen dat na het faillissement een voor amateurnormen kwalitatief hoogstaande organisatie is weggevallen. Eric Hellemons had na het faillissement binnen enkele dagen een volwaardige selectie op de been. Dat kan nog een keer. En geen jeugdelftallen? Al onze jongens komen maar wat graag terug als we een doorstart maken. Daar zal het niet aan liggen. De argumentatie van de KNVB deugt dus niet echt."

Bron: BN/De Stem




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd