Mogelijk evenementenhal bij RBC-stadion

Gepost door:Remy // 2011-08-13 00:00:00 // 3252 keer bekeken

De gemeente Roosendaal en de Bredase onderneming MaVer voeren momenteel een haalbaarheidsstudie uit naar de bouw van een nieuwe evenementenhal in Roosendaal. De accommodatie van 18.000 vierkante meter zou nabij het RBC-stadion moeten verrijzen. Voor het eind van het jaar wordt duidelijkheid verwacht. Dat meldt BN/DeStem.

MaVer, van ondernemer Henri Martens, is al een jaar met de gemeente in gesprek over een evenementencomplex. Aanvankelijk was het de bedoeling aan de zuidkant naast het RBC-stadion te bouwen. "Maar na het - in mijn ogen spijtige - faillissement van RBC heeft MaVer gevraagd ook het stadion zelf bij de planvorming te mogen betrekken. Met het stadion het je in mijn ogen twee mogelijkheden: f je overdekt het en creert een nieuw complex, f je sloopt het en ontwikkelt het gebied opnieuw."

Sinds het faillissement van RBC Roosendaal is ook het stadion zelf in beeld als (deel van) de voorziening. In het complex zouden een middelgrote hal, een bioscoop en ruimtes voor ontspanning, congressen en horeca moeten komen.

Wethouder Kees Jongmans zei gisteren dat het Roosendaalse college van burgmeester en wethouders blij is met het initiatief, dat Roosendaal op diverse terreinen op de kaart kan zetten. "Sinds de Zuidwesthallen er niet meer zijn, is er behoefte aan zo'n voorziening. We kunnen voor de regio een centrumfunctie gaan vervullen op evenementengebied. Dat trekt publiek en biedt werkgelegenheid. Maar eerst moet duidelijk zijn of het allemaal haalbaar is. We kijken daarbij naar tal van aspecten: de financile risico's, de veiligheid, de bereikbaarheid en parkeervoorzieningen.

Hoewel de precieze plek van het complex nog niet is aangewezen, zei Jongmans gisteren dat vooral gekeken wordt naar het terrein tussen de Industriestraat en de Vliet. Dus naast de nieuwe vmbo-school en het bestuurscentrum van de gemeente, beide gepland ten westen van het RBC-stadion.

Henri Martens van MaVer: "Roosendaal is een actieve en bloeiende stad. Door de komst van een evenementencomplex wil MaVer met de gemeente het culturele profiel en het evenementenklimaat van de stad naar een hoger niveau brengen."




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd