Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Reactie stichtingsbestuur

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-16 00:00:00 // 2699 keer bekeken

De KNVB wilde uiterlijk gisteren van RBC weten of de club gebruik zou maken van de eenmalige kans om door te starten in de hoofdklasse. Henk Claassens antwoordde met een hartverscheurend 'nee'. Hij gaf tekst en uitleg aan BN/De Stem.

"Het gat tussen het geld dat we nodig hadden voor een doorstart en het bedrag waarop we via onze sponsors konden rekenen bleef veel te groot", zegt de secretaris van het stichtingsbestuur van de nu verdwenen voetbalclub.

"En daarnaast was er de onduidelijkheid over de plek waar we zouden gaan spelen. Over het huren van het stadion kon nog niet gepraat worden. De curator is immers nog bezig met de afwikkeling van het faillissement", aldus Claassens. De gemeente Roosendaal bood RBC de voormalige trainingslocatie op sportpark Vierhoeven als alternatief aan.

Claassens: "Maar daar heb je geen tribune en de kantine is er al van de korfbalclub. Potentile sponsors lopen daar niet warm voor. Zij kunnen er nauwelijks relaties ontvangen en bovendien: wat doe je met hoofdklassers die met vier bussen naar Roosendaal komen?"

Claassens wijst erop dat RBC op Vierhoeven ook geen inkomsten kon 'genereren' omdat de club er geen reclameborden neer kon zetten en geen kantine-opbrengsten had. "Zo'n locatie past daarom niet bij de eisen die de KNVB stelt aan accommodaties van hoofdklassers", aldus Claassens.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd