Nieuwe RBC krijgt vorm (vervolg)

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-06-15 00:00:00 // 3210 keer bekeken

Even ging het 'koppie' van Erik Hellemons gistermorgen omlaag. "Dat Rob Penders afbelde, dat was wel een tegenvaller, ja." Maar al snel richtte de man, die in no-time een hoofdklasseselectie aan het samenstellen is voor de doorstart van RBC, zich weer op. Het enthousiasme, de gedrevenheid van de Gastelse trainer lijkt bijna nog groter dan toen hij met de vorige week failliet verklaarde club nog in het profvoetbal speelde. Hellemons heeft er, in BN/De Stem, een simpele verklaring voor.

"We moeten er met een paar man de schouders onder zetten. Zorgen dat RBC volgend jaar 'gewoon' het honderdjarig bestaan kan vieren." Met een kampioenschap in de hoofdklasse, als het even kan, al spreekt Hellemons dat niet zo uit. Penders was een prachtige naam geweest voor het 'nieuwe' RBC. Maar de 35-jarige Roosendaler, die in mei na zes jaar RBC en twaalf jaar NAC een punt zette achter zijn profloopbaan, bedacht zich op het laatste moment. "Het klopt dat ik Eric zelf benaderd had om eventueel bij RBC te gaan spelen. Ik was enthousiast en zijn bevlogenheid wakkerde dat alleen nog maar meer aan."

Na een gesprek met de clubleiding van NAC veranderde Penders van gedachten. "Maar het is mijn eigen beslissing", benadrukte hij gisteren. "NAC heeft in het geheel geen druk uitgeoefend. Ik kwam tot de conclusie dat ik het als assistent- trainer van de beloften van NAC en als NAC-scout al druk genoeg krijg. Dat zijn al twee banen. Ook nog eens gaan voetballen bij RBC had een te grote druk gelegd om mijn gezinsleven. Daarom heb ik Eric toch maar afgebeld."

Hellemons toonde volgens eigen zeggen 'begrip' voor het besluit van Penders en ging verder met weer een dag sollicitatiegesprekken. Na de negen aanwinsten van maandag legde hij opnieuw zeven spelers vast voor hoofdklasser RBC. Opvallendste naam is die van Maarten Boddaert (21), die afgelopen seizoen nog als prof in de eerste divisie voor RBC speelde.

Daarnaast maken Ali Benomar (23, ex-NAC), Nixon Dias (31, ex- Sparta en ex-ADO) en Marouane Konings (22, komt uit eigen beweging over van VV Roosendaal) de overstap naar RBC.

De voormalige RBC-beloften Erik Lankers (inmiddels 30), Thomas van den Houten (20) en Mitchell van der Stappen (20) maken eveneens de gang terug naar Roosendaal.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd